'חרישוק', יריד הדוכנים המקומי, פוזר הבוקר על ידי פקחי המועצה. בהתראה שנמסרה למארגנים נכתב כי הסיבה היא "קיום רוכלות בשטח אסור המהווה מכשול לרבים". מארגן היריד: "לפני שבועיים, כלל לא נתבקשנו להמציא אישור שכזה"
הבוקר (ו') התקיים בשדרת דרך ארץ בפעם השנייה יריד חרישוק, יוזמה מקומית של תושב חריש. בניגוד להצלחה שליוותה את השוק בפעם הראשונה, פוזרו הדוכנים על ידי פקחי המועצה, כמעט מיד עם הקמתם. בהתראה לפני דו"ח, שנמסרה לבעלי הדוכנים, נכתב כי הסיבה היא קיום רוכלות בשטח אסור המהווה מכשול לרבים.

אור משה אנטו ממארגני היריד, לא מבין את הטענות: "הקמנו את הדוכנים מתחת לקולונדות. מדובר בשטח פרטי ששייך לבעלי העסקים. אנחנו לא מהווים מכשול לציבור ולא מסכנים את הציבור. כולם ללא יוצא מן הכלל הגיעו עם כפפות ומסיכות. אנשים שקנו חומרי גלם והשקיעו מכספם לטובת הקמת הדוכן, נאלצו להתקפל. מדוע באים לרעתנו?".
ויקי רסד, תושב חריש, עמל במשך כל הלילה על הכנת פריקסה ומכירתו בדוכן בחרישוק, אך נאלץ לקפל את הדוכן ולפנות את המקום: "קמתי בשלוש לפנות בוקר, הכנתי כ- 150 יחידות, הכל עטוף באריזות סגורות, בסך הכל רציתי לבוא ולהתפרנס. שוקי אוכל מתקיימים בכל עיר בישראל, למה לנו אסור? עכשיו אני נאלץ לזרוק הכל".

האם הליך רישוי היריד או ההתנהלות הבירוקרטית הנדרשת להפקתו בוצעו באופן שונה ביחס ל'חרישוק' שהתקיים לפני שבועיים? אנטו משיב בשלילה: ""אין שום שינוי, פעלנו בדיוק באותו האופן וקיבלנו את אישור המשטרה", הוא מדגיש. "טענתם של הפקחים היתה שאין לנו אישור רוכלות. לפני שבועיים, כלל לא נתבקשנו להמציא אישור שכזה. במקום לקדם את טובת התושבים, פשטו עלינו עם שחר. אני חסר אונים. חבל, פשוט עצוב".
מעיריית חריש נמסר: "העירייה אחראית על קידום העסקים המקומיים ולא תאפשר רוכלות שתתחרה בהם. אנו משקיעים משאבים ומאמצים רבים לקידום העסקים המקומיים, בעיקר בימי הקורונה שבהם נפגעו רבים מבעלי העסקים. העירייה תעודד אירועים קהילתיים שייעשו בתיאום מראש ועל פי כללי החוק והשמירה על הבריאות והסדר הציבורי, אירועים שיכללו דוכני בוטיק או דוכני אוכל שבהם תינתן עדיפות עליונה לעסקים משלמי ארנונה. היום פעלנו להביא לסילוק דוכני רוכלות שהוקמו בשני מוקדים. נמשיך לעשות כל שניתן כדי לחזק את העסקים המקומיים".