חריש עדיין אדומה, כך עולה מנתונים עדכניים שפרסם הבוקר משרד הבריאות. לצד זאת, ניכרת עליה מתונה בשיעור המתחסנים. בשבוע האחרון התחסנו מאות תושבים, רובם המכריע בישובים סמוכים. פיקוד העורף לא מתכנן בשלב זה להקים מתחם חיסונים בעיר
על פי נתוני משרד הבריאות שעודכנו נכון לבוקר זה (יום שני ה-15 בפברואר) הציון של חריש בהתאם לסיווג הרמזור הוא 7.7 – ציון שמעיד על ירידה ברמת התחלואה בהשוואה לימים האחרונים. עוד עולה מהנתונים כי מספר החולים הפעילים ירד ל-132 חולים בלבד ושינוי שיעור המאומתים צנח ב-27%, נתון שמעיד על היפוך מגמה וצמצום תחלואה.
למרות זאת, חריש עדיין מסווגת כעיר אדומה, המצויה ברשימה הלא מחמיאה של 40 יישובים אדומים ברחבי הארץ. בהתאם, מוסדות החינוך אינם פתוחים.

כזכור, ביום חמישי האחרון החליטה הנהגת העיר שלא לפתוח את מוסדות החינוך במתכונת שאושרה על ידי קבינט הקורונה בערים אדומות, בגלל חלקם הגבוה בתחלואה של ילדים ובני נוער מתחת לגיל 19, שהסתכם ב-52% מסך החולים בעיר.
העירייה גם לא מסרה צפי עדכני לפתיחת הלימודים במתכונת מצומצמת שתאפשר לימודים בקבוצות של עד עשרה משתתפים באוויר הפתוח.
מאות מתחסנים בשבוע האחרון
מספר המתחסנים בקרב תושבי העיר טיפס גם הוא מעלה בשבוע שחלף. על פי נתוני משרד הבריאות 29% מתושבי העיר התחסנו במנה הראשונה (בהשוואה ל-22.4% בשבוע שעבר) ואילו 14.11% חוסנו בשתי המנות. המשמעות היא שמאות מתושבי העיר התחסנו בשבוע החולף ורובם המכריע עשה זאת מחוץ לעיר, בערים שכנות.

כזכור, שתי קופות החולים הגדולות, מכבי וכללית, אינן מחסנות את התושבים בעיר ומפנות את המטופלים לערים הסמוכות. עבור אלה שמעוניינים להתחסן אך מתקשים להתנייד, אין פתרונות זמינים בנמצא.
בקשתה של עיריית חריש מפיקוד העורף להקמת מתחם חיסונים מקומי נענתה בינתיים בשלילה. מפיקוד העורף נמסר היום ל'חריש 24' כי "מתחמי חיסונים אחודים הם באחריות קופות החולים וכרגע אין צורך במתחם חיסונים אחוד בחריש".