בפגישת עבודה ראשונה עם הממשלה החדשה ביקשו נציגי העיר חריש מבכירי האוצר לקדם בדחיפות החלטת ממשלה חדשה שמסווגת את חריש כישוב בעל עדיפות לאומית, תכנית ייצוב לחמש שנים ופתרונות תחבורה לעיר. עידית ינטוב: "לאפשר לעיר לקום על רגליה לא כעיר פיתוח גירעונית אלא כעיר מאוזנת ולתפארת מדינת ישראל"
היום (שני) התקיימה במשרד האוצר פגישת עבודה ראשונה בנוגע לתקצוב העיר חריש. המשנה לראש העיר עידית ינטוב יחד אנשי המקצוע של עיריית חריש ביניהם שלומי צדרבוים, מנכ"ל עיריית חריש, עמוס כחלון, עוזר ראש העיר ואחרים, נפגשו עם בכירי משרד האוצר במטרה לקדם החלטת ממשלה חדשה לחריש, שתיכנס כבר לתקציב החדש שיוגש בקרוב לאישור הממשלה.
ינטוב ציינה בתחילת הפגישה עם הצוות המקצועי של האגף התקציבי באוצר כי "לאחר ארבע מערכות בחירות ותקופה ארוכה ללא אוזן קשבת בשלטון המרכזי, אני גאה להיות כאן בלשכתו של שר האוצר אביגדור ליברמן ולהשמיע את קולם של כ-25 אלף אזרחי ישראל – תושבי חריש שמרגישים כאילו הם החצר האחורית של מדינת ישראל".

היא הוסיפה וסיפרה לנציגי אגף התקציבים כי "על פי הערכות שלי בעוד שלוש שנים תמנה חריש כ-60 אלף תושבים. 60 אלף איש שאולי קיבלו פתרון למצוקת הדיור בארץ, אבל כעת צריך לדאוג לצרכים האחרים שלהם, תחבורה ותעסוקה".
ראוי להזכיר, כי במרץ 2021 במהלך תקופת הבחירות, ביקר אביגדור ליברמן בחריש וציין אז כי המשך תנופת הפיתוח בעיר מחייבת מהממשלה לדאוג לשיפור הנגישות לעיר ולאזורי תעסוקה: "כביש חיבור נוסף לכביש 6, הבאת רכבת לעיר ובעיקר חשוב לפתח אזורי תעסוקה ומסחר. כרגע חריש היא עיר מגורים ללא אזורי תעסוקה ובלי זה אין עתיד לעיר".
קריאת השכמה לצוותי האוצר
בדיון שהתקיים עם נציגי אגף התקציב הציג הצוות המקצועי של עיריית חריש שלוש בקשות עיקריות: הראשונה, שיווק מיידי של אזורי התעסוקה והמסחר בחריש דרום, התכנית שהופקדה לאחרונה, וזאת על מנת לאפשר לחריש לבנות מהר ככל שניתן אזור תעשייה שיניב הכנסות לעירייה.

השנייה, תקציב לשני המקטעים הנוספים בכביש 611 שטרם אושרו, תגבור משמעותי של מערך התחבורה הציבורית בעיר וחיבור חריש לרכבת ישראל.
הבקשה השלישית קבלת החלטת ממשלה חדשה שמסווגת את חריש כיישוב בעל עדיפות לאומית עם תכנית ייצוב לחמש שנים לפחות.

"אני נמצאת בקשר עם תעשיינים שמעוניינים להעתיק את עסקיהם לחריש אך לצערי אין לי עבורם פתרון. אין שטחים לתעסוקה והשטחים שמתוכננים בחריש דרום, יוכשרו רק בעוד שלוש עד חמש שנים, זאת, אם לא תגיע החלטת ממשלה חדשה ומפורטת יותר", הסבירה ינטוב.
"כמשנה לראש העיר חריש, כאמא ותושבת העיר, אני שולחת קריאת השכמה לצוות המקצועי באוצר על מנת שיקדם מהר ככל שניתן את החלטת הממשלה החדשה עבור חריש, ובכך יאפשר לעיר לקום על רגליה לא כעיר פיתוח גירעונית אלא כעיר מאוזנת ולתפארת מדינת ישראל", היא סיכמה.