חברי הוועדה הגאוגרפית לבחינת המעמד המוניציפאלי של חריש, בראשותו של גבי מימון סיירו היום בעיר. המלצות הוועדה יימסרו בקרוב לשרת הפנים, איילת שקד. ראש העיר: "שמחנו לשמוע מהם כי התרשמו עמוקות ממה שראו עיניהם, הן בפיתוח העיר והן בעבודת המועצה"
הוועדה הגיאוגרפית לבחינת המעמד המוניציפאלי מטעם משרד הפנים הגיעה היום (שני) לסיור ולפגישת עבודה בחריש כדי לבחון את האופן שבו מתנהלת המועצה. כזכור, ב-10 לאפריל חתם מנכ"ל משרד הפנים, יאיר הירש, על מנדט עבור 'הוועדה הגיאוגרפית הקבועה לבחינת מעמד מוניציפאלי ולבחינת מיזוג רשויות מקומיות מרצון', בראשות רו"ח גבי מימון, לבחינה והמלצה בפני שרת הפנים בדבר שינוי המעמד המוניציפאלי של המועצה המקומית חריש.
על פי סעיף 3 לפקודת העיריות, בהינתן מצב בו מבקשת רשות מקומית לשנות מעמדה לעיר, רשאי שר הפנים לצוות על עריכת חקירה בדבר אותו אזור ולאחר שעיין בתסקיר של ועדת חקירה, רשאי, לפי שיקול דעתו, להכריז על שינוי מעמד מוניציפאלי.
כזכור, שרת הפנים, איילת שקד, החליטה לקדם את שינוי מעמדה המוניציפאלי של חריש בתום ביקורה בעיר יחד עם ראש הממשלה, נפתלי בנט, ולאחר העברת החלטת הממשלה על סיוע לעיר חריש.
ראש העיר: "כולנו אופטימיים"
"שמחתי לבקר בשבוע שעבר בחריש, שבקרוב מאוד אהפוך אותה לעיר. כיום הישוב הזה מאוד גדול ואין סיבה שחריש לא תהפוך לעיר. אני מאמינה שתוך חודש-חודשיים נסיים עם התהליך", ציינה שקד בחודש שעבר.
חברי הוועדה, בראשות רו"ח גבריאל מימון, באו לעמוד מקרוב אחר היקפי הפיתוח של חריש ואחר היכולת של המועצה לנהל זאת. הם סיירו בחריש ולאחר מכן פגשו את מנהלי האגפים השונים וקיבלו מהם סקירה על תוכניות העבודה ועל האתגרים שבהקמת עיר. "שמחנו לשמוע מהם כי התרשמו עמוקות ממה שראו עיניהם, הן בפיתוח העיר והן בעבודת המועצה", עדכן ראש העיר, יצחק קשת וסיכם: "בקרוב תעביר הוועדה את המלצותיה לשרת הפנים, וכולנו אופטימיים".
חבר המועצה יוסי גולדמן מרחיב: "אמנם מדובר בהליך טכני אך יש לו השלכות כלכליות, תכנוניות ומרחביות, מעבר למה יופיע בכרטיס הביקור של חריש: מועצה מקומית או עירייה. היותה של חריש כעיר תאפשר לגשר על פערים של תקציבים ממשלתיים וקולות קוראים שמתייחסים לחריש כישוב עם 19 אלף תושבים בלבד, בעוד בפועל יש כאן למעלה מ-35 אלף. המעמד המוניציפלי יוכל להוות שיקול נוסף לטובת חריש. כשאתה עיר אתה מדבר בשפה אחרת מול משרדי הממשלה, זהו שינוי שיש לו משמעות".
עוד ציין גולדמן: "היתה פגישה טובה ועניינית. נשאלנו המון שאלות על ידי חברי הועדה וההגעה הנה לחריש, עזרה להם להבין הרבה דברים, הם קיבלו נתונים חשובים להמשך הדרך".