הן מתגוררת בחריש, מצפות לילדן הראשון וגם לצאתו לאור של הסרט "את ואני" המבוסס על סיפור חייהן. תמר כהן ומיכל עוזרי נלחמו על זוגיות והתמודדו עם קשיים וחרמות שהטילו עליהן משפחותיהן הדתיות. "אנחנו לא באות לשנות את העולם ולא את ההלכה אלא רק להעלות את המודעות לנושא"
הסרט "את ואני" מספר את סיפור התאהבותן של שתי נערות, תמר כהן ומיכל עוזרי, בנות משפחות דתיות-לאומיות, מנקודת מבטה של יוצרת הסרט שירה כהן, אחותה הצעירה של תמר.
שירה, סטודנטית שנה ג' לתקשורת וקולנוע באוניברסיטת אריאל, היא תלמידת אולפנה שחוותה על בשרה את תהליך סיפור היציאה מהארון של אחותה הגדולה. היא מעבירה בסרט את התחושות שחוותה כילדה שהיתה עדה לקושי, לתהליך ולהתמודדות המשפחתית; מההפתעה הראשונית, הטלטלה הרגשית, דרך נסיונות ההורים להפריד בין אחותה לאהובתה ועד ל'הפי אנד', ההשלמה, הקבלה והחיים כמשפחה מאוחדת ומאושרת.
המשפחה הטילה וטו
הסרט שביימה כהן מבוסס כאמור על סיפור חייהן של תמר ומיכל. השתיים הן תושבות חריש בשנה האחרונה והן מצפות בימים אלה לילדן הראשון. הן מספרות על תקופות קשות רוויות לחצים וחרמות שחוו השתיים בדרך לזוגיות. משפחותיהן הדתיות הטילו וטו על המשך קיום הקשר הרומנטי ביניהן ואסרו עליהן להיפגש, אך האהבה ביניהן ניצחה את כל הקשיים ובדרך העבירה את המשפחה כולה, תהליך של קבלה, השלמה והכלה.
"כיום אנחנו מקימות משפחה ומתקדמות הלאה, הגענו לחריש בין היתר, מתוך ידיעה שיש כאן קהילה להט"בית גדולה. הדבר האחרון שאנחנו רוצים הוא שילדינו ירגישו חריגים או שונים וזה הוביל אותנו לחריש ואנחנו עד כה מאוד מרוצות", מספרות השתיים.
האהבה ניצתה מחדש
בשנת 2009 כשהיו בנות 20, הכירו תמר ומיכל וניהלו קשר רומנטי 'מתחת לרדאר', עד שהסוד התגלה. הגילוי על נטייתן המינית והזוגיות שניהלו השתיים, לא עבר לסדר היום על ידי ההורים. "נעשה ניסיון להפריד בינינו, ניסיון שלצערנו די הצליח. המשפחות שיתפו פעולה כדי למנוע מאיתנו להיות בקשר ואנחנו כילדות בנות 20, לא התמרדנו וקיבלנו את הגזירה בכניעה. כל העולם מסביבנו החליט עבורנו שאסור לנו ליצור קשר בשום דרך, ופחדנו לתקשר וזה יצר באופן טבעי ריחוק בינינו עד כדי נתק", נזכרת תמר. מפגש מקרי בין השתיים, שש שנים מאוחר יותר בכנרת, הצית מחדש את האהבה. כבנות שחונכו על ערכים מסורתיים, ראו השתיים במפגש החוזר לא פחות מהשגחה פרטית וזוגיות שחייבת להתממש.
המשפחות, שבשש השנים שחלפו מאז הבשורה על היציאה מהארון, החלו להתרגל לרעיון, הגיבו לזוגיות המחודשת באופן שונה. בתהליך ארוך ומתמשך, למדו בני המשפחה לקבל את רצונותיהן של השתיים ולתמוך בהן. "היום המשפחה שלי מאוד מחבקת ואוהבת ומיכל נמצאת בלב שלהם לגמרי", מספרת תמר.
להעלות את הנושא למודעות
שירה, שנתבקשה לצלם סרט גמר לסיום התואר בחרה כאמור בפרויקט שמתאר את התהליך שחוותה והחליטה לתסרט, לביים ולהפיק סרט בשיתוף שחקנים מקצועיים, צוות צילום נרחב, והכל כדי להגשים את חלומה ולספר את סיפור המשפחה. את הוצאות השכר לשחקנים, האיפור הנסיעות, שכירת הלוקיישנים ושעות העריכה הרבות, מימנה שירה מכספה האישי.
בסרט משחקות דמויות מוכרות מעולם הטלוויזיה והתאטרון כמו דורית לב ארי ("קופה ראשית") ומור סרוסי ("בת השוטר" ו"כדברא") וכעת, כשהסרט נמצא בשלבי עריכה מתקדמים, פנתה שירה, דרך פלטפורמת הדסטארט לגיוס כספים, לכיסוי ההוצאות וכדי לאפשר לה לממן את הפצתו. היעד הכספי שהציבה שירה הוא גיוס של 25 אלף שקלים עד לסוף חודש נובמבר. במקביל לגיוס ההמונים מנסות שירה ותמר, לפנות לאושיות מהקהילה הלהטב"ית, לייצר מודעות ולעניין גורמים שונים כדי לתמוך בהפקת הסרט.
"מהרגע שעלה הרעיון להכין סרט על הסיפור שלנו החלטנו לדחוף לכך בכל הכוח", מציינת תמר. "יש לנו מטרה גדולה בסרט הזה והיא להעלות את נושא החד מיניים למודעות ציבורית במיוחד בחברה הדתית. לצערי, במקרים רבים אנשים מרקע דתי נאלצים לוותר על הרצונות שלהם ועל האהבה שלהם ובסופו של דבר חווים חיים אומללים רק כדי לכבד ולרצות את משפחותיהם. אנחנו לא באות לשנות את העולם ולא את ההלכה אלא רק להעלות את המודעות לנושא ולייצר יותר הכלה ויותר קבלה".
נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24? כתבו לנו למייל האדום!