בשנה"ל הקרובה ייפתחו בבית הספר היסודי 'כנפי רוח' אולפנה וישיבה תיכונית צומחות. בשלב ראשון ילמדו בהן תלמידי כיתות ז' ותלמידי כיתות גבוהות יותר יאלצו להמשיך וללמוד מחוץ לעיר
כמאה הורים תושבי חריש השתתפו אמש במפגש חשיפה ומעגלי שיח לקראת פתיחתם, לראשונה בעיר, של אולפנת בנות וישיבה תיכונית לבנים. "המטרה שלנו הערב היא לשמוע מכם, ההורים, כיצד אתם רוצים בחזונכם את בית הספר", ציין בפתח המפגש, ראש אגף החינוך, ישראל שלו והדגיש: "אתם, הנוכחים במפגש הערב, שותפים למהלך היסטורי".

על פי התכנית, האולפנה והישיבה התיכונית יפתחו עבור תלמידי כיתות ז' בלבד וישמשו כמוסדות חינוך צומחים. המשמעות המעשית ברורה, תלמידי כיתות ח'-יב' בחינוך הממלכתי-תורני, יאלצו להמשיך וללמוד בשנים הקרובות במוסדות חינוך מחוץ לחריש.
על פי הערכות המועצה בשנת תשפ"א ירשמו לאולפנה והישיבה התיכונית כ- 40 תלמידים בכל מוסד, ותיפתחנה שתי כיתות בנות באולפנה ושתי כיתות בנים בישיבה התיכונית.
עוד צוין במפגש כי בית הספר היסודי 'כנפי רוח' ישמש כמבנה המוסד עבור תלמידי כיתות ז' בשנת הלימודים הקרובה, עד שתושלם בנייתם של מוסדות החינוך ברחוב רימון, בשכונת החורש. תלמידות האולפנה ילמדו במתחם בית הספר החדש שיפתח בשכונת הפרחים. מבני מוסדות החינוך היעודיים עתידים לפעול רק משנת הלימודים תשפ"ב. יחד עם זאת, לאולפנה ולישיבה התיכונית ינתן סמל מוסד משלהם, בנפרד מבתי הספר המארחים. בהתאם, מוסדות חינוך אלה יזכו בצוות חינוכי עצמאי משלהם ובתקציב נפרד.
בלי מבנה, עם תשתית חינוכית

על הבחירה בהקמתה של ישיבה תיכונית לעומת תיכון ממ"ד פירט שלו: "בחרנו להקים ישיבה ואולפנה ולא תיכון דתי. יש פה אמירה לחינוך עם רף דתי מסוים, בכיתות לא מעורבות. עם זאת, יש לנו הרצון לחבר את האוכלוסית כולן למקום שמסכימים עליו ולמכנה המשותף הרחב ביותר. הניואנסים ייבנו יחד עם הצוות".
אלעד עומר, תושב חריש שנכח במפגש, התייחס לדברי שלו וציין: "נראה שמה שמתהווה הוא אכן בכיוון שאנחנו שואפים אליו. אני מקווה שיצליחו לשבור את המחסום שגורם לתושבים דתיים לאומיים רבים בעיר לבחור בין שני "סוגי" בתי ספר ביסודי ('כנפי רוח' ו'תלמי הדר'). הורים רבים מרגישים שהם 'בין לבין' ולא יודעים במה לבחור. כולי תקווה שישכילו להקים ישיבה ואולפנה דתיים-לאומיים, שישכילו לחבר תחת כנפיהם את רוב הציבור הדתי. האתגר יהיה למצוא פתרונות פרטניים לאלה שיעדיפו אופי פחות מיינסטרים".
שלו מאמין שיעד זה יושג, גם באמצעות גיוס אנשי החינוך המתאימים. "אנחנו בשלב איתור המנהלים", הוא מסביר. "מכרז משרד החינוך ייפתח בקרוב. אנחנו מתכוונים למצוא כוחות חינוכיים מובילים שיוכלו להרים את הפרויקט הזה ולא נתפשר על היכולות והניסיון של המועמדים, בדיוק כמו שאירע עם מנהלי בית הספר האחרונים שקלטנו בחריש". שלו הוסיף וציין כי ההרשמה תהיה פתוחה גם לתלמידים מחוץ לחריש, אולם עדיפות ראשונה, תינתן כמובן לתושבי העיר.
העובדה כי בית הספר יפעל ללא מבנה ייעודי בשנה הקרובה עוררה את השאלה המתבקשת, מדוע בכל זאת נבחרה שנת תשפ"א כנקודת ההזנקה של החינוך העל יסודי תורני ביישוב? את סוגיית העיתוי הסביר ראש המועצה, יצחק קשת: "מבחינתי, הבנייה הפיזית היא הדבר האחרון, בעולם החינוכי ההשקעה בבנייה המקצועית והערכית היא לאין שיעור משמעותית יותר. אנחנו מעדיפים לצמוח באופן מתון, על כן, בחרנו לפתוח כיתות נוספות בבית ספר קיים ולבנות את התשתיות במקביל. זה הרבה יותר בריא ונכון מאשר לעשות הכל במכה אחת. עיקר ההשקעה היא התשתית הפדגוגית וההון האנושי".