'הוועדה המיוחדת לתכנון ובנייה – חריש' אישרה את פתיחת גן טבעי לי שיפעל בבניין מגורים. שלמה קליין, חבר הוועדה: "אישרנו את לשון התב"ע ככתבה וכלשונה". ההורים שרשמו את ילדיהם לגן מאושרים ואילו הדיירים המתנגדים מצהירים: "זה לא נגמר פה, אנחנו לא מתכוונים לוותר"
בישיבה שהתקיימה השבוע בוועדה המיוחדת לתכנון ובנייה – חריש, התקבלה ההחלטה לאשר לדניאל בן זינו, להפעיל שני פעוטונים בדירות גן ברחוב צאלון 4 וצאלון 8 למרות התנגדות הדיירים.
שלמה קליין, חבר בוועדה מטעם המועצה מסביר את המניעים שעמדו מאחורי ההחלטה: "אישרנו לפתוח משפחתון בדירות אלו כי משפחתון מוזכר בתב"ע כעסק מאושר לפתיחה בדירות המרה".
התנגדות הדיירים נבעה על רקע מספר הילדים הגדול (26 ילדים בכל גן) האם לא התייחסתם לנושא זה בקבלת ההחלטה?
"לא נכנסו לדיון לגבי כמות הילדים שמותרת, אלא אישרנו את לשון התב"ע ככתבה וכלשונה. חשוב לזכור שקיים בחריש צורך גדול במציאת מסגרות חינוך מעבר למסגרות הפורמליות הקיימות ואין שום היגיון למנוע פתיחה של עסק כזה כאשר הוא מוזכר בתב"ע".
מה בנוגע לטענות הדיירים המתנגדים כי ייווצרו בעיות חנייה חמורות בשעות הקריטיות של הבוקר ושעות האיסוף?
"משרדי המכירות הממוקמים ברחוב צאלון יתחילו בקרוב בתהליך הפינוי שלהם ולכן רחוב זה יהיה המתאים ביותר לפתיחת משפחתונים ותוסדר בו חנייה".
האם החלטת הוועדה היא סוף פסוק להערכתך?
"מכאן ואילך נתונה ביד שני הצדדים הבחירה כיצד להמשיך".
דניאל בן זינו, הבעלים של שני המשפחתונים המדוברים מדווחת על תחושת שמחה וסיפוק לנוכח האישור: "היו הורים שצרחו מאושר במקומות עבודה שלהם כששמעו על ההחלטה". בן זינו משתפת שתקופת ההמתנה היתה קשה הן מבחינה רגשית והן בשל העובדה שהיו הורים שביטלו את ההרשמה בשל הקושי שהתעורר: "היו הורים שחששו להישאר ברגע האחרון בלי סידור לשנת הלימודים. אני מבינה ומברכת על אלה שהאמינו ובחרו להישאר".
מה לדעתך תהיה התגובה של הדיירים המתנגדים?
"אני לא יודעת. אני מקווה שיהיה בסדר ושהם לא יבחרו להמשיך את המאבק בזירה המשפטית. למרות שהשכנים בבניין מושכים לכיוון של מלחמה, חשוב לי להדגיש שאני לא שם. אני אדרוש מההורים לא לחסום חניות, לא להשאיר עגלות ילדים בכניסה והמטפלות שלי ינקו את הלובי כל יום כשהן מנקות את המשפחתון, בדיוק כפי שהבטחתי לדיירים".
מתכוונים להיאבק בהחלטה
לעומתה, עדי מימון, דייר ברחוב צאלון 4 ומהמתנגדים להקמת העסק בבניין מאמין שהחלטת הוועדה היא רק תחילת הדרך: "זה לא נגמר פה, אנחנו לא מתכוונים לוותר. אם הם חשבו שנקבל את ההחלטה ונשתוק הם טועים".
אתם מתכוונים להיאבק בזירה המשפטית?
"אנחנו מתכוונים להיאבק בכל האמצעים שיש לנו. זו החלטה מופרכת, גנים עם מספר כזה גדול של ילדים לא אמורים לפעול בדירות בבנייני מגורים. כבר עתה פועלים ברחוב צאלון שני גנים ובשנת הלימודים הקרובה יפעלו ברחוב הזה חמישה.
יש מצוקת חנייה אמתית בשעות הבוקר, רכבים חוסמים את היציאה מהחנייה, אנשים חונים על המדרכות. זה בית משוגעים".
חלק מעומס החנייה נובע ממיקום משרדי המכירות ברחוב, אולם אמורים להתחיל לפנות אותם בקרוב ולפתור את בעיית החנייה
"משרדי המכירות לא היו אמורים להיות שם מלכתחילה ואין מי שמסוגל לפנות אותם. הקבלנים הם חזקים ויש להם לובי משמעותי. אני כבר שנתיים שומע תכניות לפינוי משרדי המכירות".
אז מהי השורה התחתונה מבחינתך?
"אני אדם פשוט, אבל בבניין שלנו יש בעלי דירות רבים שהם מנכ"לים בכירים של חברות גדולות במשק והם החלו באופן פרטי לבדוק את הנושא מבחינה משפטית, עוד לפני שהתחלנו להתארגן יחד. יש פס"ד תקדימי בארץ לפיו בית משפט הפך החלטה של רשות לפתוח גן בבניין מגורים בגלל הפרעה לא סבירה לדיירים ואני מאמין שזה יהיה תקף גם במקרה שלנו. אני ממליץ לכל מי שרשם את הילדים שלו לגן 'טבעי לי' שיכין חלופה ראויה".
מועצת חריש נדרשה גם היא לסוגיה וענתה בתגובה לפניית מערכת 'חריש 24': "תחום מעונות היום לוקה בחוסר פתרונות ממשלתיים ברמה הארצית. בחריש נפתחו בשלוש השנים האחרונות 7 מעונות יום של משרד העבודה ובשנת הלימודים הקרבה יפתחו ארבעה מעונות יום חדשים.
חשוב להבין שביחס לכמות האוכלוסייה בחריש אנו בונים מעונות רבים יותר משאר הערים בארץ, אך עדיין המחסור במעונות הקיימים הביא לפתיחת משפחתונים רבים, רשמיים ובלתי רשמיים, בבתים הפרטים.
מספר המשפחתונים בעיר תפס תאוצה בשנתיים האחרונות ומציע אלטרנטיבות מגוונות לתושבי העיר שבחרו לתת לילדיהם חינוך אחר במוסד לא רשמי או שלא מצאו מקום במשפחתונים בפיקוח. תמיכה במשפחתונים הפרטיים נועדה לתת מענה לכל ילדי חריש ולאפשר להורים לצאת לעבודה".
נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24? כתבו לנו למייל האדום!