בהוראת רשות המים שפורסמה ב-14 למרץ, העיר חריש, המנהלת כיום את משק המים באופן עצמאי, תאוגד יחד עם הישובים אום אל-פחם, באקה-ג'ת, כפר קרע וטייבה תחת תאגיד 'מי עירון'. מהי המשמעות עבור תושבי חריש?
חוק תאגידי המים והביוב, שנחקק בכנסת האחרונה, קבע מתווה לצמצום של מספר תאגידי המים והביוב על ידי מיפוי מחדש ויצירתם של תאגידים אזוריים אשר יספקו שירותי מים וביוב לכמה רשויות מקומיות במקביל. במסגרת זו הוצע לקבוע כי מספרם של התאגידים האזוריים לא יעלה על 30 (כיום פועלים 56 תאגידי מים ברחבי הארץ).
הרעיון שעומד מאחורי המתווה לצמצום מספר תאגידי המים הוא ליצור תאגידים מאוזנים ויציבים פיננסית החולקים את אותו איזור גאוגרפי לטובת ניצול הגודל להוזלת עלויות.
בהוראת רשות המים שפורסמה ב-14 למרץ הוחלט כי מועצת חריש המנהלת כיום את משק המים באופן עצמאי, תאוגד יחד עם הישובים אום אל-פחם, באקה-ג'ת, כפר קרע, ערערה, זמר, מעלה עירון, בסמ"ה וטייבה תחת תאגיד מי עירון, שכבר פועל בישובים הללו ואחראי על ניהול משק המים של כ- 230,000 תושבים.
בהודעת רשות המים, הוזמן הציבור להביא בפני מועצת הרשות את עמדתו בנוגע לקובץ שיוך הרשויות עד לתאריך 14.4.19.
"על פי תכנית איחוד התאגידים חריש מצורפת אלינו, למי עירון. אנחנו וחריש חולקים כבר פיתרון קצה בנושא הביוב, כך שזאת לא תהיה ההתחברות הראשונה שלנו עם חריש", מסביר מנכ"ל מי עירון, חוסיין מחאמיד.
"מועצת חריש רשאית על פי החוק לבקש פטור מהתאגדות תחת תאגיד מים אזורי עד לתאריך 1.7.2019 ויכולה לקבל אישור להמשך ניהול עצמאי של משק המים לשלוש שנים נוספות, אך עליה לעמוד ברשימת קריטריונים כמו כמות תושבים, אמות מידה הנדסיות וסטנדרט גביה מסוים", מוסיף מחאמיד. "במידה ולא יוגשו ערעורים ולא יהיו עיכובים בעקבות הבחירות הארציות, התוכנית צפויה להיכנס לפועל ב-1.1.2020", הוא מסכם.
האם מהלך השיוך לתאגיד מי עירון ייקר את עלות המים עבור תושבי חריש? תושב חריש משלם כיום 6.819 שקלים לקו"ב מים בחריש ואילו תעריף 'מי עירון' הוא 6.880 שקלים לקו"ב מים, כך שנראה כי מעבר ניהול משק המים מידי המועצה לתאגיד 'מי עירון' יטמון בחובו שינוי קטן בעלות השימוש החודשי, זאת בהסתמך על הנתונים כיום.
מדוברות עיריית חריש נמסר למערכת 24 : "מועצת חריש בוחנת כרגע את כל האפשרויות שעומדות לרשותה. טרם התקבלה החלטה בנושא".
נתוני תאגיד מי עירון מתוך אתר רשות המים: