חריש 24
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
המייל האדום
No Result
הצג את כל התוצאות
חריש 24
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
המייל האדום
No Result
הצג את כל התוצאות
חריש 24
No Result
הצג את כל התוצאות

חריש אדומה: התחלואה גבוהה, שיעור המתחסנים נמוך

| לידור שקד
07/02/2021
0
חריש עיר אדומה
חריש - עיר אדומה (7 בפברואר)
לוח דירות חריש
לוח דירות חריש

בסיומו של הסגר השלישי חריש מתמודדת עם 154 חולים מאומתים ועם שיעור מתחסנים נמוך של 22.4% מהתושבים בלבד. למרות זאת, קופות החולים הגדולות שולחות את תושבי העיר להתחסן בערים שכנות. עיריית חריש ביקשה מפיקוד העורף להקים מתחם חיסונים מקומי. מתי זה יקרה? פיקוד העורף בתשובה: "זה בטיפול"

היום הסתיים רשמית הסגר השלישי והארוך שנמשך כחודש וחצי. היציאה ההדרגתית מן הסגר, כך החליטה הממשלה, תשתנה מעיר לעיר בהתאם לשני מדדים: שיעור ההתחסנות וצבע הרמזור. שני המדדים יחד או כל אחד לחוד עלולים להשפיע על קצב היציאה מן הסגר בעיר, היקף התרת ההגבלות וחזרה לפעילות במוסדות החינוך.

על פי נתוני משרד הבריאות היום (ראשון) ישנם בחריש 154 חולים מאומתים וציון הרמזור העדכני של העיר הוא 7.6 – ציון שמגדיר את חריש כעיר אדומה. כיצד נתונים אלה ישפיעו על פתיחת מוסדות החינוך?

על פי המתווה המסתמן בשלב זה, הממשלה תתיר פתיחה מלאה של פעוטונים וגנים החל מיום שלישי גם בערים אדומות. כיתות א'-ד' וכיתות יא'-יב', בערים כתומות ואדומות יוכלו לפעול בקפסולות של חצאי כיתה, וילמדו יום כן ויום לא, ובאוויר הפתוח. כיתות ה'-י' יאלצו בשלב זה להמשיך וללמוד דרך הזום.

בחזרה לגני ילדים
גם בערים אדומות: פתיחה מלאה של פעוטונים וגני ילדים החל מיום שלישי הקרוב

שיעור חיסונים נמוך

לצד נתוני התחלואה הגבוהים, שיעור החיסונים בעיר נמוך. על פי נתונים עדכניים לבוקר זה, 22.4% אחוזים בלבד מתושבי העיר חוסנו במנת החיסון הראשונה, נתון נמוך משמעותית מרשויות המדורגות בראש הטבלה. בקריית מוצקין לדוגמה, חוסנו כבר כ 60% תושבים במנה אחת של חיסון, שיעור דומה ניתן למצוא גם בעומר (66%) שוהם (62%) ורעננה (56%). בראש הטבלה מככבת תל מונד עם 83% אחוזים מהתושבים שחוסנו במנה חיסון אחת לפחות.

ההסבר לקצב ההתחסנות האיטי ולשיעור המתחסנים הנמוך בחריש עד כה – ברור. חריש מתאפיינת באוכלוסיה צעירה ברובה והאפשרויות להתחסן נפתחה בפני הצעירים רק בשבוע החולף.

עם זאת, החלטת משרד הבריאות משבוע שעבר לאפשר לכלל האוכלוסיה מגיל 16 ומעלה להתחסן מעניקה לחריש הזדמנות לצמצם פערים ולהרחיב את מספר התושבים המחוסנים. אך לצד ההזדמנות קיים קושי אמתי: בחריש לא פועלים מתחמי חיסון וזאת בניגוד למתרחש בערים רבות. אלו המבקשים להתחסן נדרשים לנסוע לחדרה, אור עקיבא, באקה אל גרבייה או להרחיק אף יותר.

חיסונים קורונה אחות זריקה צילום: מורן ניסים, צילום רפואי, דוברות ברזילי
אין מתחמים לחיסוני קורונה בעיר; צילום: מורן ניסים, צילום רפואי, דוברות ברזילי

אין מתחמי חיסון זמינים בעיר

בדיקה מול קופות החולים שמפעילות סניפים בעיר מעלה כי רק קופת חולים "מאוחדת' מאפשרת למטופליה, מגיל 16 ומעלה להתחסן במרפאה בחריש באופן שוטף. ’לאומית' מקיימת ימי חיסון בודדים למטופליה בחריש. לעומתן, שתי הקופות הגדולות אינן מחסנות כלל בחריש. מ'מכבי' ומ'כללית' נמסר כי בשלב זה הן אינן מתכוונות לפתוח מוקדי התחסנות בעיר: "לרשות לקוחותינו מתחמי חיסונים בחדרה", הן השיבו.

עיריית חריש פנתה לפני מספר ימים לפיקוד העורף בדרישה לפתוח נקודת חיסונים בחריש בשיתוף עם מד"א, אך טרם זכתה למענה. "אנחנו ממתינים לתשובות בהקדם", נמסר מטעם העירייה.

מפיקוד העורף אישרו כי פניית עיריית חריש אכן התקבלה: "הרשות ביקשה, זה בטיפול". לא נמסר מענה בנוגע ללוח הזמנים הצפוי.

עד שייפתח מתחם חיסון מקומי, שיקל על התושבים ויאפשר גם לאלו שאינם ניידים לקבל חיסון קרוב לבית, ניתן להתנחם בנקודת אור אחת. על פי תכנית הממשלה, החזרה לפעילות בתחום התרבות והפנאי עשויה להיות מושפעת מהיקף המחוסנים בכל ישוב וישוב ובדגש על אוכלוסית בני ה-60 פלוס. בפרמטר זה דווקא ניצבת חריש במקום טוב ברשימה. חריש היא אחת מ-12 רשויות מקומיות שבה 100 אחוזים מבני ה-60 פלוס בעיר חוסנו במנה אחת לפחות, זאת על פי נתוני מגן ישראל. עם זאת, שיעור המתחסנים בכלל האוכלוסיה צריך לעלות משמעותית גם הוא על מנת שחריש תוכל להפעיל פעילויות תרבות ופנאי.

לקריאה נוספת: קרוב לבית: בדיקות "דרייב-אין" קורונה בחריש

הרשמה לעדכונים - חריש 24

עוברים לדירה חדשה בחריש!


בצוותא - השכונה השיתופית בחריש
MORE חריש בשכונת הפרחים
סביוני חריש - אפריקה ישראל
אשדר חריש
דמרי בחריש 3
TOPIA חריש
דונה בחריש
נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שחייב להתפרסם בחריש 24?  כתבו לנו למייל האדום! 
תגיות פיקוד העורףעיריית חרישקופת חולים כלליתקופת חולים מכביקורונהחולי קורונה בחרישקופת חולים לאומיתבדיקות קורונהקופת חולים מאוחדתחיסוני קורונה
תגובות לכתבה
לכתבה הקודמת

נחתמו טופסי 4 ראשונים בשכונת בצוותא

לכתבה הבאה

צועדת לזכרה: "אני המומה ומזועזעת, דיאנה ואמיר היו כמו זוג יונים"

עורך דין לפידות חריש
דרושים סוכני נדל"ן לרימקס חריש

עוד כתבות

טקס השקת תחנת החשמל בחריש

חברת החשמל השיקה את תחנת המשנה בחריש

| מערכת האתר
02/03/2021
0
טקס ההשקה של תחנת המשנה בחריש התקיים היום במעמד שר האנרגיה וראשי הנהלת חברת החשמל. "התחנה תאפשר מתן מענה הולם...

זמן קריאה 2 דקות

חריש עיר ירוקה צהובה כתומה אדומה

התחלואה במערכת החינוך: "גם אם יפתחו מחר אני לא מחזיר את הילד לגן"

| לידור שקד
02/03/2021
0
מחר ייקבע סיווג הרמזור החדש של חריש ויוחלט אם לפתוח את מערכת החינוך. חלק מן ההורים משוועים לחזרה לשגרה ואילו...

זמן קריאה 3 דקות

המשפחה הראשונה של שכונת בצוותא

בשעה טובה: הדיירים הראשונים של שכונת בצוותא קיבלו מפתח

| מערכת האתר
01/03/2021
0
אכלוס בצוותא יוצא לדרך: משפחת מגלשווילי היא המשפחה הראשונה שקיבלה מפתח לדירה בשכונה החמישית של חריש היום (שני) קיבלו רמי...

זמן קריאה 3 דקות

לשון הרע - צילום שיחת וואטסאפ

זה לא יעבור בשתיקה: שיחות הרשת בקבוצות חריש שהגיעו לבית המשפט

| לידור שקד
01/03/2021
0
ג' תבעה את מ' שכינה אותה בקבוצת פייסבוק מקומית: "גונבת דעת וכסף". פ' משכונת החורש תבעה את שכנתה לאחר שהאחרונה...

זמן קריאה 3 דקות

לכתבה הבאה
מימין: שירן איתן ודיאנה רז

צועדת לזכרה: "אני המומה ומזועזעת, דיאנה ואמיר היו כמו זוג יונים"

תגובות

U נכסים תיווך חריש
עורך דין לפידות חריש

אירועים בחריש

הדרכת זום: שתילה וגידול ירקות אביב קיץ

חריש למאכל מגדלים במרפסות
| מערכת האתר
03/03/2021
0
Share8Tweet5SendSend

הצעותעבודה

דרוש מנהל פרסום ומדיה לרימקס חריש

דרוש/ה מנהל/ת פרסום ומדיה למשרד רי/מקס חריש

10/01/2021
דרושה מעצבת גרפית לרימקס חריש

דרוש/ה מעצב/ת גרפי/ת למשרד רי/מקס חריש

10/01/2021

קישוריםשימושיים

לוח דירות חריש
פרויקטים קבלניים בחריש
חנויות למכירה ולהשכרה
קבוצת הפייסבוק קהילת חריש
מקצוענים לדירה בחריש
המייל האדום
צור קשר
הרשמה לעדכונים

© 2020 כל הזכויות שמורות לחריש 24 | יצירת קשר | חריש 24 בפייסבוק | נדל״ן לוח דירות | פרויקטים קבלניים | מדיניות פרטיות

No Result
הצג את כל התוצאות
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
  • הרשמה לעדכונים
  • לוח דירות חריש
  • המייל האדום

© 2020 כל הזכויות שמורות לחריש 24 | יצירת קשר | חריש 24 בפייסבוק | נדל״ן לוח דירות | פרויקטים קבלניים | מדיניות פרטיות

המייל האדום

נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24?



    או

    דרושים סוכני נדל"ן לרימקס חריש
    עורך דין לפידות חריש