חריש 24
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
המייל האדום
No Result
הצג את כל התוצאות
חריש 24
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
המייל האדום
No Result
הצג את כל התוצאות
חריש 24
No Result
הצג את כל התוצאות

הקיטוב ממשיך: תפילה באמצע הכביש מול שיירת מכוניות וצופר חילוני

| לידור שקד
10/01/2021
0
הקיטוב ממשיך: תפילה באמצע הכביש מול שיירת מכוניות וצופר חילוני
צילום וידאו: מוטי יעקב; צילום תמונה אווירית: פורום הקהילות החילוניות
לוח דירות חריש
לוח דירות חריש

ביום שישי התקיימה תפילה המונית בשכונת אבני חן. המתפללים מילאו את הצומת וחסמו, הלכה למעשה, את התנועה בכביש. מנגד, ארגן פורום החילונים מחאת מכוניות שקטה שסבבה בעיר. "צופר חילוני" השמיע ברחוב התאנה שירים לאחר כניסת השבת ואלימות נרשמה כאשר תושב העיר הסתובב בקרב המתפללים עם רמקול והותקף על ידי הקהל

פחות מיממה לאחר כניסת הסגר המחמיר לתוקף, נערכה תפילת שבת המונית. איחוד המניינים של מספר קהילות, רובן המוחלט חרדיות, התפלל בצומת הרחובות ברקת ומרגלית בשכונות אבני חן. בשבוע שעבר, בחרו שומרי השבת לקיים תפילה המונית ברחבה על דרך ארץ. הפעם, המתפללים חסמו הלכה למעשה את הכבישים בצומת השכונתי והקשו על תנועת כלי רכב במקום. נוכחות משטרתית לא נראתה בשטח, זאת למרות שהמשטרה טענה כי היו שוטרים במקום.

דניאלה אלמז, תושבת העיר, צפתה על התפילה שנתפשה בעיניה כהפרה ברורה של הנחיות הסגר וחסימת הכביש מספרת כי התקשרה מספר פעמים למשטרה וביקשה כי שיגיעו למקום: "התקשרנו למוקד 100 מספר פעמים להודיע על האירוע עוד בטרם החלה המהומה והם לא באו".

"בתי הכנסת סגורים כך שהברירה היחידה היא להתפלל בחוץ", הסביר רפאל אליהו, תושב העיר שהשתתף בתפילה. "היתה אוירה טובה, קבלת שבת שירים וריקודים, זרמים שונים יחד באחדות מרגשת", הוא שיתף. עוד ציין אליהו כי "המקרה עם המפגין קלקל מאוד את האווירה הטובה שהיתה עד אותו הרגע. זה היה מיותר".

עוכב לחקירה: "חשש להפרת הסדר הציבורי"

אליהו מתייחס בדבריו למקרה שתועד ברשתות החברתיות ובו נראה תושב העיר, שחצה את ציבור המתפללים תוך השמעת מוזיקה בעוצמה הותקף והוכה. א', עד ראיה, שצפה על ההתרחשות הדגיש, כי התושב שהותקף חלף בתוך ההמון מספר פעמים בכוונת מכוון להתריס ולהוציא את המתפללים משלוותם. "האדם חצה את אזור התפילה ועורר את זעמם של המתפללים שעד אותו רגע ניסו להתעלם ממנו".

אלמז מוסיפה כי רק לאחר מקרה התקיפה הגיעו שוטרים למקום האירוע. אלה לקחו את המפגין לחקירה: "במהלך המחאה נכנס תושב העיר עם רמקול לתוך הקהל הדתי ועוכב לחקירה בגין חשש להפרת הסדר הציבורי", הסבירו הבוקר במשטרה.

במוצאי שבת פרסמו חוגים דתיים וחרדיים את תמונת התושב, מתווך במקצועו, עם קריאה לחרם עליו ועל חברת הנדל"ן בה הוא מועסק. בהודעה שהופצה ברשתות החברתיות נכתב כי הוא ניסה לעורר פרובוקציה במעשיו. "בן אדם כזה אסור לעשות איתו שום עסקים, לא איתו ולא עם החברה שלו. מי שאין לו כבוד למסורת ישראל ולדת, לא נותנים לו יד". לשון המודעה.

נוכחות מוגברת של הקהילה הרוסית

למעט מקרה חריג זה הסתיימה תפילת השבת בשלום. לאחר שהמתפללים התפזרו לבתיהם, יצאה לדרך המחאה שארגן פורום הקהילות החילוניות בעיר. המחאה שמתקיימת זו השבת השביעית ברציפות כללה שיירת מכוניות שנסעה ברחובות העיר. עשרות כלי רכב לקחו במחאה ונוכחות מוגברת נרשמה מטעם חברי הקהילה הרוסית המאוחדת.  לראשונה נרשמה השתתפות פעילה במחאה של נבחרת הציבור, עידית ינטוב, חברת מועצת העיר. בבוקר לאחר המחאה כתבה ינטוב בפייסבוק: "תחושת גאווה זה דבר מדהים להתעורר איתו בבוקר! גאה בחריש! גאה בתושביה!"

שיירת מחאה שקטה ברחובות העיר. צילום: פרח קוזחי

גם הפורום החילוני חש מרוצה מההפגנה ומהקו בו בחרה הנהלת הפורום לקדם את המחאה: "העיקרון הראשון היה להמשיך למחות למרות התנאים. עם זאת, העליה בתחלואה והסגר הנוקשה שהוטל, גרמו לנו לנקוט במשנה זהירות נוסף השבוע. זו הייתה החלטה לא פשוטה, אך עבורנו, שלום הציבור הוא מעל הכל", הסבירו מאוחר יותר בהנהגת הפורום. עוד הם הוסיפו: "מבחינתנו, המטרה בהחלט הושגה, מאחר והמחאה שלנו רק צוברת תאוצה והיא עושה זאת בדרך חוקית ותוך שמירה מדוקדקת על הנחיות הקורונה. לצערנו, אנחנו רואים שמנגד, בריאות הציבור אינה מעניינת את החרדים הקיצוניים ושאלימות משתוללת היא דרך פעולה לגיטימית לחלוטין עבורם. מקווים שאם למישהו נותר עוד ספק באשר לכוונות האמתיות של המיעוט הקיצוני, הוא מבין טוב מאוד באיזו סיטואציה העיר חריש נמצאת היום".

מערכת כריזה חילונית

לקראת סיומה של המחאה הרכובה חלו שני אירועים נוספים: החלה להישמע מאחד הבניינים ברחוב תאנה מוסיקה שהופעלה ככל הנראה, על ידי מערכת צופרים חדשה. תושבי הרחוב מספרים כי זו השבת השלישית ברצף בה מערכת הכריזה העוצמתית מנגנת שירים בשבת, כדוגמת "דיווה" של דנה איטרנשיונל, וזאת בתגובה לצופר השבת שמותקן ברחוב. טרם הובררה זהות המפעילים.

ביצים על מכוניות של מפגינים
ביצים על מכוניות של מפגינים

האירוע השני כלל השלכת ביצים על מספר כלי רכב של מפגינים. שוטרים שהוזמנו למקום על ידי המותקפות סירבו לרשום את תלונותיהן של מזמינות הניידת במקום ואיימו במתן דו"חות למפגינות בגין הפרות הנחיות הסגר. בתגובה לפניית 'חריש '24 מסרה המשטרה כי "לא נרשמו דו"חות למפגינות והוצע להן לסור לתחנה על מנת להגיש תלונה".

בעוד המחאות והחיכוכים בין תושבי העיר נמשכים ואף מתעצמים משבת לשבת, נרשמת שתיקה מכיוון ראש העיר יצחק קשת. עד לכתיבת שורות אלה, לא התבטא קשת באופן פומבי לגבי אירועי השבתות האחרונים.

הרשמה לעדכונים - חריש 24
נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שחייב להתפרסם בחריש 24?  כתבו לנו למייל האדום! 
תגיות עידית ינטובהפגנהשכונת אבני חןהקהילה הרוסית בחרישפורום הקהילות החילוניות בחרישחוק השבתתפילה המוניתיחסי דתיים חילוניםחסימת רחובות
תגובות לכתבה
לכתבה הקודמת

על כרעי תרנגולת: חוק השבת עלול להתפוצץ

לכתבה הבאה

בעקבות תאונה: מחלף עירון לכיוון דרום חסום לתנועה

לוח דירות חריש

עוד כתבות

2020: אבני דרך בהתפתחות העיר חריש

2020: אבני דרך בהתפתחות העיר חריש

| מערכת האתר
02/06/2022
0
מרץ 2020: נחתמו טופסי 4 ראשונים לפרויקט "מחיר למשתכן" בשכונת מעו"ף מסירת הדירות לדיירים הראשונים של "דונה" במסגרת פרויקט 'מחיר...

זמן קריאה 13 דקות

עדכון חדשות חריש 24

במסגרת תרגיל צה"ל: הדי פיצוצים עשויים להישמע באזורים הדרומיים של חריש

| מערכת האתר
30/05/2022
0
עיריית חריש ודובר צה"ל הודיעו כי מחר (שלישי) יתקיים תרגיל צה"ל באזור ויתכן שיישמעו בשעות הבוקר, הדי פיצוצים באזורים הדרומיים...

זמן קריאה 1 דקה

עדכון חדשות חריש 24

תושבת חריש חשודה בגניבת למעלה מעשרה כלי רכב

| מערכת האתר
29/05/2022
0
בת 24 מחריש ובן 30 מאום אל פאחם חשודים בשיתוף פעולה ובגניבת מעל 10 כלי רכב באזור השרון חוקרי תחנת...

זמן קריאה 1 דקה

כתב אישום נגד שוהה בלתי חוקי שזוהה בחריש ונעצר לאחר מרדף משטרתי

כתב אישום נגד שוהה בלתי חוקי שזוהה בחריש ונעצר לאחר מרדף משטרתי

| לידור שקד
29/05/2022
0
המשטרה הגישה כתב אישום נגד שוהה בלתי חוקי מג'נין, שנעצר בתום מרדף משטרתי בחריש. הנהג נעצר רק לאחר ששוטר במחסום...

זמן קריאה 1 דקה

לכתבה הבאה
בעקבות תאונה: מחלף עירון לכיוון דרום חסום לתנועה

בעקבות תאונה: מחלף עירון לכיוון דרום חסום לתנועה

תגובות

חנויות ומשרדים בחריש להשכרה ולמכירה

אירועים בחריש

אין כתבות

הצעותעבודה

אין כתבות

קישוריםשימושיים

לוח דירות חריש
פרויקטים קבלניים בחריש
חנויות למכירה ולהשכרה
קבוצת הפייסבוק קהילת חריש
המייל האדום
צור קשר
הרשמה לעדכונים

© 2022 כל הזכויות שמורות לחריש 24 | יצירת קשר | חריש 24 בפייסבוק | נדל״ן לוח דירות | פרויקטים קבלניים | מדיניות פרטיות

No Result
הצג את כל התוצאות
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
  • הרשמה לעדכונים
  • לוח דירות חריש
  • המייל האדום

© 2022 כל הזכויות שמורות לחריש 24 | יצירת קשר | חריש 24 בפייסבוק | נדל״ן לוח דירות | פרויקטים קבלניים | מדיניות פרטיות

יצאנו להפסקה זמנית!

מה בינתיים? בדף הבית תמצאו את ״בחירת העורכת״
הכתבות המומלצות ביותר לפי שנים.

ו… אנחנו ממשיכים לסקר את התפתחות העיר באתר ״חריש סיטי״
בואו גם לשם!

אוהבים, מערכת ״חריש 24״ ו״חריש סיטי״

המייל האדום

נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24?



    או