אם לא יהיו עיכובים נוספים, מיזם הקמת כביש הכניסה הדרומית לעיר יסתיים רק בעוד שבע שנים. הפרויקט שאמור להפחית את עומסי התנועה בחריש, התקדם בשבוע החולף משלב התכנון הראשוני לשלב התכנון המפורט. אולם בצד ההתקדמות, עודכנו לוחות הזמנים ונוספו ארבע שנות המתנה נוספות. הפקקים בחריש לאן?
בשבוע שעבר בישרה העירייה על כניסתו של פרויקט הכניסה הדרומית של חריש אל שלב התכנון המפורט. חשיבות הפרויקט לעיר נהירה לכל: עורק תחבורה נוסף וחיוני שיווסת את כלי הרכב אל העיר ומחוצה לה, יחבר את חריש למערכת הכבישים הארצית וינגיש את הכניסה לשכונת חריש דרום, שכונת הדגל של איזור המסחר והתעשייה בעיר.

כביש הכניסה הדרומי אמור לספק לתושבי העיר יתרון אחד נוסף: הסטת התנועה מישובי צפון השומרון, הזורמת היום בליבה של חריש, אל תוואי חיצוני, שיחלוף במלואו דרומית לעיר.
כביש הכניסה לעיר שאורכו כ- 2.5 קילומטר, צפוי לכלול, על פי התכניות, 4 נתיבים (שניים לכל כיוון) והקמת שלושה גשרים, אחד מהם מעל כביש 6. עלות הפרויקט מוערכת בכ-350,000,000 שקלים.
"הכניסה הנוספת מדרום תפחית באופן משמעותי את עומסי התנועה בתוך חריש, בעיקר בשדרות דרך ארץ ובדרך הגישה הצפונית לעיר". ציינה עיריית חריש בידיעה שפרסמה. עוד נמסר בהודעה, כי המעבר משלב התכנון לשלב הביצוע תלוי בהכנסת הפרויקט לתכנית החומש הממשלתית לענייני התחבורה והתכניות יצטרכו לעבור מספר שלבים משמעותיים נוספים עד לסיום העבודות המתוכנן בשנת 2027. המשמעות היא שדחייה נוספת בלוחות הזמנים המתוכננים בשלב זה, היא ריאלית.

"לוחות הזמנים הינם הערכה בלבד"
תאריך היעד החדש להשקת הכביש שונה מהותית מהודעה קודמת שפרסם משרד השיכון, באוגוסט 2019, בה צויין כי הכביש צפוי להיפתח בשנת 2023. מהו אם כן הגורם לשינוי לוחות הזמנים והארכת לוחות הזמנים בארבע שנים נוספות?
ממשרד הבינוי והשיכון נמסר בתגובה ל'חריש 24': "לוחות הזמנים למימוש הדרך ייקבעו ע"י הגורם האחראי בלבד, קרי, משרד התחבורה. לוחות הזמנים בשלב מוקדם של פרויקט, ועל אחת כמה פרויקט תשתיות אורכיות כמו דרך 611, הינם הערכה בלבד והינם תלויים בתיקצוב, בהליכים סטאטוטוריים וכיו"ב".
עוד ציינו במשרד הבינוי והשיכון: "דרך 611 הינה באחריות משרד התחבורה. משרד הבינוי והשיכון טיפל רק בתכנית סטאטוטורית שנמצאת כעת לקראת פירסום הפקדה ובהתאם מוכנה כעת לקידום לתכנון מפורט וקידום זמינות. לאחרונה, סוכם עם משרד התחבורה על גובה השתתפות משרד הבינוי והשיכון בכביש זה, והכסף הועבר ממשרד הבינוי והשיכון למשרד התחבורה. הפרויקט נמצא בשלב הייזום בחברת נתיבי ישראל מטעם משרד התחבורה".

"שלב תכנון מוקדם בלבד"
שאלה זהה בנושא לוחות הזמנים הופנתה למשרד התחבורה. ממשרד התחבורה נמסר בתשובה: "הפרויקט הועבר לחברת נתיבי ישראל לפני מספר ימים, אחרי שקודם על ידי משרד הבינוי והשיכון, והוא נמצא בשלב תכנון מוקדם בלבד".
האם לנתיבי ישראל הפתרונים? בשלב זה לא: "הפרויקט עבר אלינו לפני כמה ימים, ברגע שימונה הצוות האמון על הנושא נדע לספק מידע נוסף", הסבירו בנתיבי ישראל.
כך או אחרת, נראה כי בשנים הקרובות יאלצו תושבי חריש להמשיך ולעמוד בפקקי הבוקר ובפקקי התנועה בסוף היום, בכניסה היחידה לעיר.