חריש 24
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
המייל האדום
No Result
הצג את כל התוצאות
חריש 24
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
המייל האדום
No Result
הצג את כל התוצאות
חריש 24
No Result
הצג את כל התוצאות

המודל החדש: העירייה תקצה קרקע והמתפללים יבנו את בית הכנסת

| לידור שקד
23/05/2020
0
נטעי החורש תמונה קבוצתית
"המבנים שהוצעו במכרז הקודם היו קטנים ולא התאימו לגודלה של הקהילה". בצילום: קהילת נטעי החורש

מועצת חריש פרסמה קול קורא לבחינה ואיתור צרכי קהילות בחריש המעוניינות בהקמת בתי כנסת חדשים. העמותות שיזכו יקבלו קרקע ציבורית חינם והן מתחייבות לשלם את עלויות הבנייה, המוערכות במיליוני שקלים, מכיסן

בעוד מספר ימים יסגר להרשמה 'קול קורא' שפרסמה עיריית חריש. על פי הפרסום, מטרתו היא בחינה ואיתור צרכי הקהילות והציבור בחריש להקמת בתי כנסת בשטחים ציבוריים, בטרם יציאה להליך הקצאת קרקעות.  זהו מהלך ראשון מסוגו בעיר הצעירה, במסגרתו יוקצו מגרשים 'חומים', ריקים או פנויים, עבור קהילות דתיות אשר אין בבעלותן בית תפילה.

על פי נתונים שהציגה העירייה פועלים כיום 13 בתי כנסת בעיר. עם זאת, מספר מנייני התפילה גדול בהרבה. עמותות מוסדרות, קהילות והתארגנויות תושבים עושות שימוש במבנים מוסבים, כיתות גן, רחבת מעון או שוכרות מבנים כדי לקיים בהם שגרת תפילה.

בית כנסת משכן דניאל
בית הכנסת משכן דניאל – נמסר לקהילה בסיום המכרז

בשונה מבתי הכנסת שנבנו בשכונות הראשונות של חריש ונמסרו לעמותות בסיומו של מכרז, הפעם מדובר בהליך שונה לחלוטין. העמותות שיזכו במגרשים יצטרכו לממן באופן מלא את בניית בתי הכנסת. בכל תא שטח שיוקצה יבנו לכל הפחות שתי עמותות יחדיו. כלומר, שני בתי כנסת בכל מבנה. תנאי נוסף הוא שתיבנה קומה נוספת עם אולם לשימוש חברי שתי הקהילות. עוד נדרשים במסגרת הקול קורא, הוכחות ואישורים ליכולות מימון של לפחות 50% מעלות פרויקט בניית בית הכנסת. על פי הערכות מדובר בסכום של מיליוני שקלים.

באילו מגרשים מדובר? מהמועצה נמסר כי טרם נסגרה רשימה מוגדרת של מגרשים היות ומדובר בשלב מקדים וראשוני בלבד, שכל מטרתו הוא קבלת מידע לצורך הכנה והערכות עתידית. עוד מודגש בקול הקורא, שהעירייה טרם החלה בתהליך הקצאת קרקעות. על פי הכתוב מדובר בהליך שיתוף ציבור והנהגה קהילתית, שמטרתו לאסוף נתונים ולמפות את צרכי הציבור הדתי בכל שכונות חריש.

נטעי החורש: המיקום משמעותי

אחת העמותות שניגשה לקול הקורא היא עמותת 'נטעי החורש'. העמותה נוסדה בשנת 2018 על ידי תושבים מהציבור הדתי-לאומי המתגוררים בשכונת החורש. יאיר טוביאנה, מחברי ועד העמותה, מספר כי נכון להיום, מונה העמותה המתפללת בנוסח ספרד, כמאה בתי אב (כ-400 חברים). במהלך השנה האחרונה מתפללים חברי העמותה במבנה הרב-תכליתי בשבתות וחגים, ומשלמים דמי שימוש.

חברי קהילת נטעי החורש. מימין: דניאל קידר, מוריה גודרד, יאיר טוביאנה ונתן דרוקר

על אף התגבשותה המוקדמת יחסית ובשלותה מבחינת ניהול תקין ומקורות מימון, בחרה העמותה לא לגשת למכרז חלוקת בתי הכנסת שנערך בקיץ האחרון. "המבנים שהוצעו במכרז הקודם היו קטנים ולא התאימו לגודלה של הקהילה, לא היתה לנו שום כוונה להשאיר מישהו מאחור", מסביר טוביאנה. עוד הוא מציין כי מיקומי בתי הכנסת שהוצעו לא תאמו לאזור בו מתגוררים מרבית חברי העמותה. "המטרה שלנו היא שבית הכנסת יהיה לב ליבה של הקהילה במובן הגשמי והרוחני", הוא מוסיף.

תהליך הקצאת הקרקעות מעורר בהם תקווה חדשה. חברי הקהילה מעוניינים להתניע תהליך שבסופו יזכו לבית תפילה מוסדר, בבעלותם. את המגרש שאותו הם מבקשים לקבל הם סירבו לציין: "העירייה והעומד בראשה מכירים את השטחים שמתאימים לנו עוד לפני פרסום הקול הקורא", מסר טוביאנה וסיכם: "כולנו תקווה שהתהליך יתקדם ונוכל, סוף סוף, להניח את אבן הפינה ב"מקדש המעט" של קהילתנו בחריש".

מכון לשבתך: זקוקים למקום קבע

עמותה נוספת של מתפללים המרוכזת בשכונת החורש היא "מכון לשבתך", גם היא התארגנות של תושבים דתיים-לאומיים המקיימת תפילה בנוסח ספרד ועדות המזרח. בשנתיים האחרונות, מתפללים חברי הקהילה במבואה של מעון היום ברחוב שקד המשמשת להם כבית כנסת. "עברנו לעיר בקיץ 2018 ותקופה ארוכה נדדנו ממקום תפילה אחד למשנהו בין מניינים בנוסח עדות מזרח", מסביר עודד הרוש מחברי הוועד. "הבנו שאין בית תפילה מתאים לנו באזור הרחובות אורן, שקד וברוש, ולכן התאגדנו והקמנו עמותה באמצעותה נקים בית כנסת בעצמנו".  לדברי הרוש, כמאה מתפללים פוקדים את בית הכנסת המאולתר מדי ערב שבת. "אנחנו קבוצה גדולה שזקוקה למקום קבע. גם במועצה מבינים את הצורך שלנו".

נשות קהילת מכון לשבתך
נשות קהילת 'מכון לשבתך'

הרוש מסביר כי העמותה לא עמדה בדרישות המכרז שהתקיים בקיץ שעבר: "היינו עמותה צעירה ולא עמדנו בכל תנאי הסף להקצאת בתי כנסת קיימים. כעת אנו מקווים שיאפשרו לנו להקים מבנה בשכונת החורש באחד השטחים הפנויים".

הקהילה נדרשת לגייס מיליוני שקלים

אחד מן התנאים שציינה המועצה בקול הקורא הוא הקמת מבנה משולב. מהן העלויות הנדרשות להקמת מבנה זה ומהיכן שואבות העמותות מקורות מימון לפרויקט? "על פי תנאי הנוהל, הקרקע ניתנת ללא תמורה והיות ומספר עמותות יבנו יחד את המבנים, ההוצאה תתחלק ביניהן", מסביר הרוש. "בנוסף, גייסנו מספר תורמים ואנחנו מתכוונים להגביר את הליך גיוס הכספים בהמשך. אני לא יודע להצביע בדיוק על העלויות אך להערכתי מדובר בסכום העולה על שני מיליון שקלים".

חברי קהילת מכון לשבתך
עודד הרוש (עומד שני מימין) וחברי קהילת 'מכון לשבתך'

הרוש מציג את חזון העמותה למבנה העתידי: "לתפישתנו, מדובר בהרבה יותר מבית כנסת. אנו רואים בעיני רוחנו מרכז ציבורי שיפעל לכל אורך היום וישרת את כלל התושבים למגוון שימושים". הרוש מעריך שמעבר לתפילות ישמש המבנה גם בתור כולל או כאכסניה לחוגים של תנועות הנוער. "אנחנו רוצים לתת מענה לכולם ובידיים פתוחות מחבקים את כולם. כחברי הוועד אנו רואים עצמנו שותפים במנהיגות הקהילתית של חריש ומחויבים לפעול למען תושבי חריש בכלל, ותושבי שכונת החורש בפרט".


נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שחייב להתפרסם בחריש 24?  כתבו לנו למייל האדום!  
תגיות שיתוף ציבורבתי כנסת בחרישמבני ציבורהקצאת קרקעותמכון לשבתךנטעי החורשיאיר טוביאנהעודד הרוש
תגובות לכתבה
לכתבה הקודמת

דיווח ראשוני: ילדה נפצעה מנפילת דלת בבית ספר בחריש

לכתבה הבאה

בית המשפט האריך את צו איסור הפרסום על מקרה הרצח בחריש

לוח דירות חריש

עוד כתבות

2020: אבני דרך בהתפתחות העיר חריש

2020: אבני דרך בהתפתחות העיר חריש

| מערכת האתר
02/06/2022
0
מרץ 2020: נחתמו טופסי 4 ראשונים לפרויקט "מחיר למשתכן" בשכונת מעו"ף מסירת הדירות לדיירים הראשונים של "דונה" במסגרת פרויקט 'מחיר...

זמן קריאה 13 דקות

עדכון חדשות חריש 24

במסגרת תרגיל צה"ל: הדי פיצוצים עשויים להישמע באזורים הדרומיים של חריש

| מערכת האתר
30/05/2022
0
עיריית חריש ודובר צה"ל הודיעו כי מחר (שלישי) יתקיים תרגיל צה"ל באזור ויתכן שיישמעו בשעות הבוקר, הדי פיצוצים באזורים הדרומיים...

זמן קריאה 1 דקה

עדכון חדשות חריש 24

תושבת חריש חשודה בגניבת למעלה מעשרה כלי רכב

| מערכת האתר
29/05/2022
0
בת 24 מחריש ובן 30 מאום אל פאחם חשודים בשיתוף פעולה ובגניבת מעל 10 כלי רכב באזור השרון חוקרי תחנת...

זמן קריאה 1 דקה

כתב אישום נגד שוהה בלתי חוקי שזוהה בחריש ונעצר לאחר מרדף משטרתי

כתב אישום נגד שוהה בלתי חוקי שזוהה בחריש ונעצר לאחר מרדף משטרתי

| לידור שקד
29/05/2022
0
המשטרה הגישה כתב אישום נגד שוהה בלתי חוקי מג'נין, שנעצר בתום מרדף משטרתי בחריש. הנהג נעצר רק לאחר ששוטר במחסום...

זמן קריאה 1 דקה

לכתבה הבאה
אירוע ירי רחוב טופז רצח

בית המשפט האריך את צו איסור הפרסום על מקרה הרצח בחריש

תגובות

אירועים בחריש

אין כתבות

הצעותעבודה

אין כתבות

קישוריםשימושיים

לוח דירות חריש
פרויקטים קבלניים בחריש
חנויות למכירה ולהשכרה
קבוצת הפייסבוק קהילת חריש
המייל האדום
צור קשר
הרשמה לעדכונים

© 2022 כל הזכויות שמורות לחריש 24 | יצירת קשר | חריש 24 בפייסבוק | נדל״ן לוח דירות | פרויקטים קבלניים | מדיניות פרטיות

No Result
הצג את כל התוצאות
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
  • הרשמה לעדכונים
  • לוח דירות חריש
  • המייל האדום

© 2022 כל הזכויות שמורות לחריש 24 | יצירת קשר | חריש 24 בפייסבוק | נדל״ן לוח דירות | פרויקטים קבלניים | מדיניות פרטיות

יצאנו להפסקה זמנית!

מה בינתיים? בדף הבית תמצאו את ״בחירת העורכת״
הכתבות המומלצות ביותר לפי שנים.

ו… אנחנו ממשיכים לסקר את התפתחות העיר באתר ״חריש סיטי״
בואו גם לשם!

אוהבים, מערכת ״חריש 24״ ו״חריש סיטי״

המייל האדום

נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24?



    או