כ-300 משפחות נזקקות בחריש יקבלו חבילת מתנה בעלות של מאות שקלים. הרוח החיה מאחורי איסוף התרומות, הטיפול במעוטי היכולת והדאגה המתמדת היא אהוד הרפז, אחת הדמויות המוכרות בחריש, שפועל ללא לאות מאחורי הקלעים. "העיקר מבחינתי הוא שאף משפחה לא תישאר רעבה"
אהוד (אודי) הרפז, 61, הוא אחת הדמויות המוכרות בחריש. האיש עם הציצית הגלויה על הבגד, הכיפה הלבנה הגדולה והקטנוע, מתגורר בחריש שש שנים ומוכר לכולם במסגרת פעילותו כמנהל סניף ידידים חריש וכמי שמקדיש חלק נכבד משגרת חייו לאיסוף תרומות וסיוע לנזקקים ומעוטי יכולת.
את הפעילות הקהילתית שלו החל הרפז עם הגיעו לישוב, אז עזר לשלוש משפחות נזקקות בלבד. שש שנים אחרי ויחד עם העלייה המשמעותית במספר התושבים בחריש, גם המשימה של עזרה למשפחות נזקקות התרחבה. כיום עוזר הרפז לכ-300 משפחות בישוב, כתשעה אחוזים מכלל המשפחות בחריש.
כשערב ראש השנה בפתח, ניצב בפניו אתגר גדול ולא פשוט, איסוף תרומות וריכוז חבילות ומצרכי חג ל- 300 משפחות ביישוב. "אני הזמנתי מראש את חבילות המתנה לחג מבלי שגייסתי את מלוא הסכום ואני מאמין בקב"ה שייתן לי אפשרות לשלם עבור כל החבילות הללו שעלותן מסתכמת באלפי שקלים", מציין הרפז.
בשיתוף עם קהילת 'ראשית תבואתו' והרב אריאל אליהו, מנהל הרפז את הקופה הקהילתית, 'וחי אחיך עימך', שעומלת על ארגון וחלוקת חבילות חג.
"שנים רבות אני עוסק בגמ"ח מזון ומוצרים לבית. תושבים רבים פונים אליי בצרכים שונים גם כשהם זקוקים למקרר או מיטה. אני מחובר לגמ"ח הארצי ופועל בכל הערוצים כדי לעזור לאותן משפחות".
כיצד מגיעות אלייך אותן משפחות מעוטות יכולת? כיצד אתה יודע להגיע למשפחות?
"אני בקשר רציף עם מחלקת הרווחה של מועצת חריש, שם אני חתום על הסכם סודיות. יש לי גישה לרישומים ואני מתעדכן מהם בדבר שינויים, כך אני יודע למי לעזור. מי שמכיר את המשפחות ואת מה שעובר עליהם זה רק אני, כי אני נמצא בשטח".
באילו דרכים אתה מגייס את התרומות?
"ראשית, אני דמות מוכרת בעיר ואני בקשר עם הרבה גורמים, אני עובר בין הקהילות השונות ואוסף מעשרות ממקומות שונים ברחבי הארץ מהרצליה ונתניה ואפילו הגעתי לאשדוד השבוע. העיקר מבחינתי הוא שאף משפחה לא תישאר רעבה. אני רוצה שבחג יהיה לכולם שפע על השולחן ויש לא מעט משפחות בחריש שצריך לדאוג להן, יש לי למעלה מ- 300 משפחות תחת טיפולי".
היכן אתה מרכז את הציוד והמוצרים שאתה אוסף?
"לצערי, במקומות מזדמנים ומאולתרים. כבר חמש שנים שאני מבקש מהמועצה מבנה עבור הגמ"ח לטובת איחסון המוצרים, חלקם דורשים קירור, וניהול החלוקה, ולא נותנים לי בטענה שאין מקום לכך".
"החלום שלי הוא שיפעל כאן האנגר אליו יגיעו מעוטי יכולת וירגישו כמו בסופרמרקט. הם יוכלו ללקט מצרכים בתשלום סמלי מבלי לקבל הרגשה שהם נזקקים. מקומות דומים ניתן למצוא בראש העין ובנתניה והם פועלים בתמיכה בסיסית מצד הרשות המקומית. אין סיבה שזה לא יקרה גם כאן".
הרפז מעדכן כי מנכ"ל 'פיתחון לב', ארגון סיוע לנזקקים, הגיע לחריש לפני חודש וחצי והצהיר על כוונתו לפתוח כאן סניף של העמותה. "לטובת הנושא הוא ביקש את הירתמות מועצת חריש, נפגשנו עם ראש המועצה שהבטיח לקחת בכך חלק. אך לצערי מאז לא חלה התקדמות. אני מצדי ממשיך בעשיה שלי. מה שעומד לנגד עיניי הן המשפחות הנזקקות, אף אחד לא ישבור אותי", פוסק הרפז ומספק רקע שמסביר חלקית את הדבקות במשימה: "אני עצמי גדלתי במשפחה שלא היה לה אוכל בבית, כך שמי כמוני מכיר את העולם הזה".
לדברי הרפז התנהלות המועצה כלפי המשפחות הנזקקות דורשת שינוי: "נכון, זה לא נעים שיש נזקקים בעיר בבנייה, אך העיר פתוחה לכל המגזרים ומקבלת אנשים מכל הסוגים, וביניהם יש גם משפחות כאלה, כמו בכל עיר. אז מה? לא נטפל בהם?"
אתה גם מנהל את סניף אירגון ידידים בחריש, ארגון שמספק עזרה ראשונה לא רפואית. נשאר לך גם זמן לעבוד לפרנסתך?
"כמובן, צריך גם להביא כסף הביתה איכשהו. אני עוסק במסירות משפטיות ושליחויות מסמכים".
כיצד ניתן לפנות ולסייע בתרומות?
"הטלפון שלי פתוח 24 שעות למעט שבת. כל המעוניין לתרום מוזמן לפנות אלי" 053-2493391
נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24? כתבו לנו למייל האדום!