חריש 24
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
המייל האדום
No Result
הצג את כל התוצאות
חריש 24
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
המייל האדום
No Result
הצג את כל התוצאות
חריש 24
No Result
הצג את כל התוצאות

ההשקעה בתנועות הנוער: שישה מיליון שקלים

| רינה פטילון
28/04/2021
0
השומר הצעיר בחריש; צילום: דוברות השומר הצעיר

השומר הצעיר בחריש; צילום: דוברות השומר הצעיר

לוח דירות חריש
לוח דירות חריש

עיריית חריש תבנה ארבעה מתחמי פעילות לתנועות הנוער בעיר בעלות כוללת של מיליוני שקלים. התקציב להקמה הוא מקרן הפיתוח של חריש ותאריך היעד לסיום הבינוי הוא בתחילת שנה"ל תשפ"ב. סגנית ראש העיר: "זו ההשקעה הטובה ביותר שיש לנו"

בישיבת המליאה האחרונה קיבלה מועצת העיר החלטה להקמת ארבעה מתחמי נוער חדשים בהשקעה תקציבית כוללת של שישה מיליון שקלים. המבנים החדשים ייבנו במהלך החודשים הקרובים ויהיו מוכנים בתחילת שנת תשפ"ב. המתחמים החדשים יחליפו את המתחם הזמני שהוסב לטובת פעילות תנועות הנוער והושק בדצמבר 2019.

מתחם תנועות הנוער
ממתחם אחד זמני, לארבעה מבני קבע מופרדים ברחבי העיר

"הליבה של העיר זה בני הנוער שלנו. הם העתיד ועליו אנו שמים את הדגש והמשאבים המצומצמים שיש לנו כרשות, מקרן הפיתוח שלנו. אנו יוצאים להקמה של ארבעה מתחמים לטובת הקמת מבנים לארבע תנועות נוער בחריש", הסביר ראש העיר יצחק קשת. עוד הוא ציין כי העלות המשוערת לבינוי היא מיליון וחצי לכל מתחם ובסך הכל שישה מיליון שקלים שיתוקצבו מקרן הפיתוח של העיר.

בנוסף, הדגיש ראש העיר כי אין זה ברור מאליו שרשות עירונית מממנת הקמת מבנים לפעילות תנועות הנוער: "במקומות רבים התקציב להקמת מבנים לתנועות הנוער מגיע מתרומות שתנועות הנוער משיגות אבל כאן הרשות לקחה זאת על עצמה. הנוער הוא בראש מעיינינו".

סגנית ראש העיר שני גרינברג הוסיפה: "קל לדבר על חשיבות תנועות הנוער, אבל המקום שבו זה נמדד הוא בתקציבים. אנחנו בוחרים להשקיע שישה מיליון שקלים מתקציבי פיתוח העיר בהקמת המתחמים האלו, כי חינוך הנוער חשוב לנו.. אנו מאמינים בנוער שלנו. זו ההשקעה הטובה ביותר שיש לנו".

מאות חניכים בחמש תנועות ושני ארגוני נוער

כאמור, נכון להיום פועלות בחריש ארבע תנועות נוער במתחם היבילים בסמוך לפארק המועצה שהוסב במיוחד עבורם בינואר 2020. במתחם זה מתקיימת פעילות של תנועות הצופים, השומר הצעיר, אריאל ובני עקיבא. ארבע תנועות נוער אלה יקבלו כל אחת מתחם חדש נפרד. המיקומים הסופיים למתחמים החדשים טרם הוכרעו וכרגע מצויים בדיונים בין נציגי העירייה לנציגי תנועות הנוער.

פרוגרמה עירונית קהילה ותרבות
המיקומים הסופיים למתחמי תנועות הנוער טרם נקבעו

נוסף לתנועות שפועלות בתוך מבנה היבילים, פועלת בעיר גם תנועת השומר החדש, שעיקר פעילותה מתרכז בגינה הקהילתית ובשטחים הפתוחים של חריש וארגוני הנוער והילדים  עוז ויחדיו שפועלים במתנ"ס חריש.

ביולי 2020 זכו כל תנועות הנוער וארגוני הנוער בחריש בתמיכה תקציבית מטעם העירייה בסכום כולל של 80 אלף שקלים.

חשיבות המהלך: "יאפשר לנו להמשיך לגדול"

על החשיבות והתרומה של הקמת מתחם פעילות עצמאי לתנועות הנוער מסבירה ענבל יאשי, רכזת הקן של השומר הצעיר בחריש: "אנחנו מאוד מתרגשות מהמהלך. על אף שאנחנו אחרי שנת קורונה, הצלחנו לבסס בחריש גרעין קשה של כ-80 חניכים וחניכות בקן עם קבוצות מודרכות וחיבור לתנועה הארצית.

"קבלת מבנה ויציאה ממתחם תנועות הנוער הנוכחי תאפשר לנו להמשיך לגדול ולצמוח ולתעל את העבודה הנעשית בשעות הבוקר בבתי הספר לפעילות של חברת נעורים ענפה הבונה את הקהילה ואת העיר".

תנועת הצופים בחריש; צילום: דוברות הצופים
תנועת הצופים בחריש; צילום: דוברות הצופים

גם תנועת הצופים בירכה על המהלך: "תנועת הצופים מודה לכל העוסקים במלאכה על שיתוף הפעולה המסור, הבולטים בהם ראש העיר יצחק קשת, סגנית ראש העיר שני גרינברג ואור גולני, אחראית תיק הנוער.

שבט פלג פועל זו השנה השנייה ומופעל על ידי קומונה של חברי שנת שירות מהתנועה עם קרוב למאה חניכים. רק בסוף השבוע האחרון חזרו החניכים מטיול אביב והפעילות חוזרת לסדרה. אנו תקווה כי גם מספר החניכים בשבט יטפס ויגדל בהתאם בשנה הקרובה.

לגבי מיקום ומבנה השבט החדש, התחיל תהליך האישורים ואנו מקווים כי כבר בשנת הפעילות הבאה יהיה לנו "בית קבע", שבט חדש בו נוכל לקיים את הפעילות השוטפת שלנו ולהפיץ ממנו את הטוב הצופי".

השומר החדש חווה חקלאית צילום: נעם ברוש, השומר החדש
השומר החדש בפעילות בחווה החקלאית בחריש; צילום: נעם ברוש, השומר החדש

מתנועת השומר החדש, שאינה עתידה לקבל מתחם בשל אופי פעילותה נמסר: "אנחנו מברכים על המהלך של מועצת חריש לחיזוק החינוך הבלתי פורמלי בעיר וההשקעה במסגרות השונות. חריש הינו אחד היישובים החלוציים במסלול החוות של התנועה החדשה בשומר החדש ואנחנו שמחים על שיתוף הפעולה שמאפשר חיבור של הילדים והנוער לפעילות בחווה החקלאית שהקמנו בעיר.
הנוער בחריש, במיוחד אחרי הקורונה משווע לפעילות בלתי פורמלית ומקום מפגש לחוות, להתנסות ולספוג פעילות חינוכית ערכית מהנה. אנחנו שמחים להעניק לנוער את האלטרנטיבה הזו באוויר הפתוח".

עוד בנושא: "תפקידן של תנועות הנוער חשוב אולי מאי פעם לשמירה על חוסנה של החברה"


הרשמה לעדכונים - חריש 24

עוברים לדירה חדשה בחריש!


אילה View
נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שחייב להתפרסם בחריש 24?  כתבו לנו למייל האדום! 
תגיות שני גרינברגיצחק קשתבני עקיבאאור גולניתנועת הצופיםהשומר הצעירהשומר החדשאריאלעוזיחדיו
תגובות לכתבה
לכתבה הקודמת

המבנה הציבורי הראשון בשכונת מעו"ף ישמש כבית כנסת ומתחם רב תכליתי

לכתבה הבאה

תחנת ניטור האוויר בחריש: סיכום ממצאי הרבעון הראשון של השנה

לוח דירות חריש

עוד כתבות

תפישת החינוך העירונית החדשה הושקה באירוע רב משתתפים

| מערכת האתר
29/05/2022
0
מאות מורים, גננות וצוותי חינוך השתתפו באירוע "חוצות היוצרים חינוך" הראשון של חריש בפארק המועצה. האירוע עמד בסימן "עבודת הלב"...

זמן קריאה 2 דקות

בקרוב: מרכז מדעים חדש במבנה הרב תכליתי בשכונת מעו"ף

בקרוב: מרכז מדעים חדש במבנה הרב תכליתי בשכונת מעו"ף

| רינה פטילון
22/05/2022
0
מרכז מדעים חדש, שעתיד להיפתח תוך זמן קצר במבנה הציבורי בשכונת מעו"ף, ישמש את תלמידי היסודי ועל יסודי בעיר כמו...

זמן קריאה 4 דקות

בניית בתי ספר בניית מוסדות חינוך בית ספר תיכון ממלכתי אבני חן

מאות תלמידים לא יודעים היכן ילמדו בשנת הלימודים הבאה

| לידור שקד
08/05/2022
0
בניית שלושה בתי ספר חדשים, ביניהם גם מבנה התיכון הממלכתי, לא תושלם עד לפתיחת שנת הלימודים הקרובה. היכן ילמדו מאות...

זמן קריאה 4 דקות

ליאור הימן טקס ע"ש אלעד ריבן ז"ל

ליאור הימן, תלמידה מצטיינת בהתנדבות במחוז חיפה

| מערכת האתר
24/03/2022
0
 ליאור הימן מחריש נבחרה כתלמידה מצטיינת בתחום ההתנדבות וזכתה להערכה בטקס שנערך השבוע על שם אלעד ריבן ז"ל. הימן...

זמן קריאה 2 דקות

לכתבה הבאה
תחנת ניטור אוויר

תחנת ניטור האוויר בחריש: סיכום ממצאי הרבעון הראשון של השנה

תגובות

פרוייקטים בחריש

אירועים בחריש

אין כתבות

הצעותעבודה

אין כתבות

קישוריםשימושיים

לוח דירות חריש
פרויקטים קבלניים בחריש
חנויות למכירה ולהשכרה
קבוצת הפייסבוק קהילת חריש
המייל האדום
צור קשר
הרשמה לעדכונים

© 2022 כל הזכויות שמורות לחריש 24 | יצירת קשר | חריש 24 בפייסבוק | נדל״ן לוח דירות | פרויקטים קבלניים | מדיניות פרטיות

No Result
הצג את כל התוצאות
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
  • הרשמה לעדכונים
  • לוח דירות חריש
  • המייל האדום

© 2022 כל הזכויות שמורות לחריש 24 | יצירת קשר | חריש 24 בפייסבוק | נדל״ן לוח דירות | פרויקטים קבלניים | מדיניות פרטיות

יצאנו להפסקה זמנית!

מה בינתיים? בדף הבית תמצאו את ״בחירת העורכת״
הכתבות המומלצות ביותר לפי שנים.

ו… אנחנו ממשיכים לסקר את התפתחות העיר באתר ״חריש סיטי״
בואו גם לשם!

אוהבים, מערכת ״חריש 24״ ו״חריש סיטי״

המייל האדום

נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24?



    או