חריש 24
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
המייל האדום
No Result
הצג את כל התוצאות
חריש 24
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
המייל האדום
No Result
הצג את כל התוצאות
חריש 24
No Result
הצג את כל התוצאות

דו"ח הוועדה המיוחדת: "מיגור תופעת השימוש האסור של תולדות אהרן בדירות מגורים״

| רינה פטילון
17/04/2022
0
אוהל תפילה אוהלי תפילה בית כנסת צו פינוי הוועדה המיוחדת

אוהל תפילה שהוקמו ברחבי העיר

לוח דירות חריש
לוח דירות חריש

'הוועדה המיוחדת לתכנון ובנייה – חריש' פרסמה את דו"ח האכיפה לשנת 2021: 78 פעילויות אכיפה של בנייה לא חוקית, 27 צווי הפסקת שימוש לשימושים אסורים ו-5 צווי הריסה למבנים. דגש מיוחד ניתן לפעילויות מול קהילת תולדות אהרן ולהסרת אוהלי התפילה הזמניים

הוועדה המיוחדת לתכנון ובנייה חריש פרסמה את דו"ח האכיפה שלה לשנת 2021. מנתוני הדו"ח עולה כי במהלך השנה החולפת ביצעו המפקחים של הוועדה 78 פעילויות אכיפה של בנייה לא חוקית, מתוכן 2 בוצעו באמצעות הליכים פליליים, 34 באמצעות צווים מנהליים, ו-4 באמצעות צווים שיפוטיים.

תולדות אהרן: "לקחו את החוק לידיים"

דו"ח הוועדה מציין כי פקחי הוועדה התמודדו במהלך השנה החולפת עם שני נושאים בעייתיים, אחד מהם הוא שימוש אסור של קהילת "תולדות אהרן" בדירות מגורים. "חברי הקהילה השתלטו על דירות מגורים לצורך פתיחת  גני ילדים, לימודי תורה, בתי כנסת וכולל, והשתמשו באלימות תוך לקיחת החוק לידיים", מציינת הוועדה בדו"ח.

אכיפת צו סגירה לבית מדרש: כוחות המשטרה בכניסה לבניין ברחוב אחדות

במפה המרכזת את מספר המקרים של שימושים אסורים בדירות ברחבי העיר (נקודות אדומות) מסומנים 18 מקרים של שימוש אסור, שליש מתוכם (6) אירעו בשכונת בצוותא, שהפכה לזירת התגוששות בין חברי קהילת תולדות אהרן וחילונים בעיר.

לתפישת הוועדה, פעילויות האכיפה והפיקוח השיגו את מטרתן: "הושג היעד של מיגור תופעת השתלטות תולדות אהרן על מבני מגורים והפיכתם לגני ילדים", מציינים מחברי הדו"ח.

צווי הריסה כנגד אוהלי תפילה

בעייה רוחבית נוספת שהעסיקה את הוועדה המיוחדת במהלך שנת 2021 היא הסרת אוהלי התפילה ברחבי העיר. 12 אוהלי תפילה ארעיים הוקמו  ברחבי חריש בעקבות התקנות על איסור ההתקהלות (מגפת הקורונה). הניסיון להסיר את האוהלים באמצעות הידברות עם הקהילות –  לא צלח והוועדה נאלצה להנפיק צווי הריסה לאוהלי התפילה.

אוהל התפילה בשכונת מעו"ף
אוהל התפילה בשכונת מעו"ף – פורק על ידי חברי הקהילה

בראשית חודש אפריל 2021 מסרו נציגי הועדה המיוחדת למנהלי עמותות התפילה הפועלות במבנים ארעיים בעיר, מכתב דרישה לפרק את אוהלי התפילה לכל המאוחר תוך 14 יום. עם פקיעת המועד האחרון הסתייגה הוועדה לתו"ב מן הדרישה המפורשת לפנות את האוהלים וציינה כי הוחלט על מתן ארכה בהחלטה מתואמת עם עיריית חריש, בניסיון לבצע אכיפה סובלנית ומפייסת, תוך מתן זמן להיערכות של הקהילות. אולם גם ניסיון זה לא צלח.

עובדי העירייה מפרקים את אוהל התפילה בבצוותא
עובדי העירייה מפרקים את אוהל התפילה שהוקם בשכונת בצוותא וגרם לעימותים בין התושבים

באותה העת, התמודדה הוועדה עם ניסיונות חדשים להקמתם של אוהלי תפילה נוספים בשכונת בצוותא ובשכונת הפרחים, ניסיונות אלה, שהיו כרוכים גם בעימותים עם תושבים, לא צלחו והעירייה והוועדה הגיבו בזריזות ופירקו את האוהלים עוד באותו יום.

במחצית השנייה של השנה החלה האכיפה על הסרת אוהלי התפילה שהוקמו בתקופת הקורונה. חלק מאוהלי התפילה הזמניים פורקו – אולם לא כולם. גם היום פועלים ברחבי העיר אוהלי תפילה שעומד נגדם צו הריסה שטרם נאכף.

היקפי הפעילות במספרים

על פי נתוני הוועדה, שני המפקחים של הוועדה הגישו לצוות המשפטי 3 תיקי חקירה שממתינים להגשת כתב אישום פלילי; התובע/ים בוועדה הגישו לבתי המשפט 6 כתבי אישום פליליים, הממתינים לגזרי הדין ובמהלך השנה החולפת, בתי המשפט פסקו 4 גזרי דין בתיקי תכנון ובנייה במרחב התכנון המקומי.

היקפי הפעילות באכיפה מינהלית הסתכמו בחמישה צווי הריסה על מבנים לא חוקיים, שטרם נהרסו. בנוסף, מפקחי הוועדה מסרו 27 צווי הפסקת שימוש לשימושים אסורים;  23 מתוכם הופסקו בזכות פעילויות אכיפה.

עוד נמסר כי במסגרת הפעילות באכיפה שיפוטית: מפקחי הוועדה מסרו 3 צווי הריסה ללא הליך פלילי.

גם השנה לא קנסה הוועדה המיוחדת לתכנון ובנייה את החייבים בעבירות מינהליות. המדיניות של אי הטלת קנסות מינהליים נובעת ממטרה מוצהרת של הוועדה: "להגיע להבנות עם התושבים באמצעות רצון טוב ולרתום את התושבים לאיכות חיים טובה ביישוב החדש, בהבנה ובדרכי נועם".

חשוב לציין כי מצבת כח האדם הסתכמה בשנה החולפת בשני מפקחים מוסמכים בלבד, שחילקו ביניהם את העבודה ברחבי חריש. נקודה חשובה נוספת היא כי פעילויות אכיפה לא בוצעו כלל, מנובמבר 2021, המועד בו פקע מנדט הוועדה ועד לחידוש עבודת הוועדה בפברואר 2022. בתקופה זו לא בוצעו כלל פעילויות אכיפה לשמירה על הסדר והמרחב הציבוריים.

לקריאה נוספת: דו"ח האכיפה של הוועדה המיוחדת לתו"ב לשנת 2020


תגיות הוועדה המיוחדת לתכנון ולבנייה חרישדוד מגןאביב ווהביתולדות אהרן
תגובות לכתבה
לכתבה הקודמת

מושיק גולדשטיין מונה ליו"ר החדש של הוועדה המיוחדת לתכנון ובנייה - חריש

לכתבה הבאה

שכונת מעו"ף: חשד לחפץ חשוד

לוח דירות חריש

עוד כתבות

2020: אבני דרך בהתפתחות העיר חריש

2020: אבני דרך בהתפתחות העיר חריש

| מערכת האתר
02/06/2022
0
מרץ 2020: נחתמו טופסי 4 ראשונים לפרויקט "מחיר למשתכן" בשכונת מעו"ף מסירת הדירות לדיירים הראשונים של "דונה" במסגרת פרויקט 'מחיר...

זמן קריאה 13 דקות

עדכון חדשות חריש 24

במסגרת תרגיל צה"ל: הדי פיצוצים עשויים להישמע באזורים הדרומיים של חריש

| מערכת האתר
30/05/2022
0
עיריית חריש ודובר צה"ל הודיעו כי מחר (שלישי) יתקיים תרגיל צה"ל באזור ויתכן שיישמעו בשעות הבוקר, הדי פיצוצים באזורים הדרומיים...

זמן קריאה 1 דקה

עדכון חדשות חריש 24

תושבת חריש חשודה בגניבת למעלה מעשרה כלי רכב

| מערכת האתר
29/05/2022
0
בת 24 מחריש ובן 30 מאום אל פאחם חשודים בשיתוף פעולה ובגניבת מעל 10 כלי רכב באזור השרון חוקרי תחנת...

זמן קריאה 1 דקה

כתב אישום נגד שוהה בלתי חוקי שזוהה בחריש ונעצר לאחר מרדף משטרתי

כתב אישום נגד שוהה בלתי חוקי שזוהה בחריש ונעצר לאחר מרדף משטרתי

| לידור שקד
29/05/2022
0
המשטרה הגישה כתב אישום נגד שוהה בלתי חוקי מג'נין, שנעצר בתום מרדף משטרתי בחריש. הנהג נעצר רק לאחר ששוטר במחסום...

זמן קריאה 1 דקה

לכתבה הבאה
שכונת מעו"ף: חשד לחפץ חשוד

שכונת מעו"ף: חשד לחפץ חשוד

תגובות

אירועים בחריש

אין כתבות

הצעותעבודה

אין כתבות

קישוריםשימושיים

לוח דירות חריש
פרויקטים קבלניים בחריש
חנויות למכירה ולהשכרה
קבוצת הפייסבוק קהילת חריש
המייל האדום
צור קשר
הרשמה לעדכונים

© 2022 כל הזכויות שמורות לחריש 24 | יצירת קשר | חריש 24 בפייסבוק | נדל״ן לוח דירות | פרויקטים קבלניים | מדיניות פרטיות

No Result
הצג את כל התוצאות
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
  • הרשמה לעדכונים
  • לוח דירות חריש
  • המייל האדום

© 2022 כל הזכויות שמורות לחריש 24 | יצירת קשר | חריש 24 בפייסבוק | נדל״ן לוח דירות | פרויקטים קבלניים | מדיניות פרטיות

יצאנו להפסקה זמנית!

מה בינתיים? בדף הבית תמצאו את ״בחירת העורכת״
הכתבות המומלצות ביותר לפי שנים.

ו… אנחנו ממשיכים לסקר את התפתחות העיר באתר ״חריש סיטי״
בואו גם לשם!

אוהבים, מערכת ״חריש 24״ ו״חריש סיטי״

המייל האדום

נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24?



    או