זו לא קבוצת שידוכים ואין לחץ להכיר בן/בת זוג. זו יוזמה שמטרתה להעניק לגרושים וגרושות שנותרים לבד בשישי, חברה נעימה, ארוחה טובה ותחושת 'ביחד'. ענבל שגב, גרושה ויוזמת הרעיון: "החיפוש אחר חום וקרבה מתעצם בתקופה בה אנו נמצאים"
"יש משהו בנקודת הזמן הזו של שישי בערב, שמחדד מאוד את הלבד", כך מסבירה ענבל שגב (39) גרושה ואמא לשלושה ילדים את המניע ליוזמה החדשה שלה, "גרושישי", סעודת ערב משותפת בליל שבת לאנשים בלי בני זוג בחריש.
"גם אם ה'לבד' הוא בסדר ויש בעולמנו סביבה וחברים, עדיין סעודת שבת משותפת חסרה לי מאוד והרעיון לקיים מפגשים הגיע מתוך הצורך הזה", היא מסבירה. "חשבתי שאם אני מרגישה כך, בוודאי יש עוד אנשים שחשים כמוני במיוחד בתקופת הקורונה, והרמתי את הכפפה".
שגב, מחנכת בבית ספר בבנימינה מוכרת בעיר גם כסולנית להקת 'איפה אפי', ההרכב המוזיקלי המקומי. את הרעיון לסעודת שישי משותפת לגרושים וגרושות שאבה מפרדס חנה, שם התגוררה לפני המעבר לחריש.
כולם מחפשים את ה'ביחד'
ביום שישי האחרון הגיעו אל ביתה ארבעה תושבים מחריש, שאין ביניהם הכרות מוקדמת. "היה מפגש ממש נחמד", היא משתפת. היינו חמישה איש, כל אחד הביא משהו איתו וסעדנו יחד בדירה שלי והיה ערב נעים של ארוחה ומפגש של כמה שעות".
"חריש היא עיר חדשה והיא מעין קיבוץ גלויות. כולנו מחפשים את ה'ביחד' רוצים חברויות ושואפים להיות חלק ממשהו. החיפוש אחר חום וקרבה מתעצם בתקופה בה אנו נמצאים. בעקבות הקורונה, אנו מתראים פחות עם בני משפחה, מבלים פחות מבעבר והאווירה היא כבדה יותר".
"חשוב להדגיש", היא מוסיפה, "אין מדובר בקבוצת שידוכים, יש לכך מספיק פלטפורמות כיום. זאת איננה קבוצת היכרויות והיא פתוחה לכולם, נשים וגברים בכל הגילים שנמצאים בסוף השבוע בלי הילדים. הם יכולים להגיע ולהיפגש ללא הלחץ שבא לידי ביטוי בפורומים של שידוכים והיכרויות".
לבד בסוף השבוע
שגב מדווחת שקיבלה תגובות חיוביות רבות לרעיון. בקבוצת הוואסטאפ חברים כבר 20 איש והתכנית העתידית היא לקיים מפגשים בערבי שישי מדי שבוע, בכל פעם בבית של מארח אחר.
דביר כפרי, שהשתתף בארוחת השבת הראשונה נהנה מהמפגש ומצפה לבאות: "רעיון מבורך, ואני שמח שהוא יצא לפועל. המפגש ביום שישי היה מצומצם מאוד, אבל זו היתה התחלה טובה. כולי תקווה שתתפתח מסורת של ארוחות שישי בקרב קהילה של אנשים, שללא הפעילות החברתית היו נותרים לבד בסוף השבוע".