סגן שר התחבורה היוצא, ח"כ אורי מקלב הודיע ביומה האחרון של הממשלה המכהנת על הפעלת קווי שירות אוטובוסים חדשים בריכוזים החרדים, ביניהם, חריש. קו אוטובוס חדש 634 יחל לפעול בין חריש ובני ברק
סגן שר התחבורה היוצא ח"כ אורי מקלב הודיע היום (ראשון), ביומה האחרון של הממשלה המכהנת, כי בסיכום מפגש שנערך בינו לבין הרשות הארצית לתחבורה ציבורית הוחלט על שורת שיפורים והפעלת קווי שירות אוטובוסים חדשים בריכוזים החרדים. הקווים החדשים יתנו מענה מהערים חריש, חדרה, טבריה ולשכונה החדשה בעיר בית שמש 'רמת אברהם' אשר מתאכלסת בימים אלו.
על פי הסיכום קו חדש 634 – מחריש וחדרה אל בני ברק יופעל באמצעות חברת קווים ויתן מענה לקהילה החרדית בעיר חריש. מסלול הקו יעבור דרך העיר חדרה בדרכו אל העיר בני ברק. הקו יופעל כקו יומי ויתוגבר על פי רמת הביקושים במקום.
עוד ציין ח"כ מקלב כי נוהל חדש שיפיץ משרד התחבורה לחברות המפעילות יבטל את החיוב לחלוף על פני תחנות הביניים לאחר שהאוטובוס מלא. על פי הנוהל החדש: במידה והאוטובוס מתמלא כבר בתחנת המוצא הראשונה הוא לא יצטרך לחלוף על פני כל מסלול הנסיעה ויסע באופן ישיר אל היעד כאשר במקביל חברות המפעילות יתגברו את השירות באוטובוסים נוספים אל תחנות הביניים.
סגן שר התחבורה היוצא ח"כ הרב אורי מקלב ציין כי זו עוד אבן דרך בשיפור השירות אל ערי הפריפריה. עוד אמר כי אין ספק כי קווים אלו יסיעו לחבר את ערי מרכז הארץ אל הפריפריה ויסייעו להתפתחות התורנית במקום.
קו 634 יצטרף לקווים הפועלים בחריש, ביניהם קו 631 לחיפה וקו 632 לתל אביב. שיפור אחרון שביצע משרד התחבורה במערך הקווים בעיר התרחש ביולי 2020. הנסיעות לבנימינה וחדרה תוגברו בכ-20 נסיעות שבועיות ושכונות הפרחים ומעו"ף חוברו לראשונה למסלול הנסיעה של התחבורה הציבורית בעיר.