חריש 24
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
המייל האדום
No Result
הצג את כל התוצאות
חריש 24
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
המייל האדום
No Result
הצג את כל התוצאות
חריש 24
No Result
הצג את כל התוצאות

בקרוב: קהילת גמלאים חדשה בשכונת הפרחים

| רינה פטילון
31/01/2021
0
רפאל פניגשטיין קהילת גמלאים
גילה ורפאל פניגשטיין
לוח דירות חריש
לוח דירות חריש

לקהילת הגמלאים שמתגוררת בבניין משותף ברחוב נרקיס תצטרף בעוד כחודש קהילת גמלאים חדשה ברחוב כלנית. גם חברי הקבוצה הזו מתכננים לחיות בערבות הדדית וחברות טובה: "את הקפה של הבוקר כבר לא חייבים לשתות לבד"

בעוד חודש יעברו להתגורר בבניין מגורים ברחוב כלנית, הדיירים הראשונים של קהילת הגמלאים החדשה. קהילת הגמלאים של רחוב כלנית 26-28 תתגורר בסמיכות יחסית לחברי קהילת הגמלאים ברחוב נרקיס בה מתגוררים החל מהקיץ האחרון, 13 בני הגיל השלישי ב-12 דירות שונות.

חברי  הקהילה הקימו מודל מגורים ייחודי שמספק מגורים משותפים בעירבון מוגבל (בדירות פרטיות) עם ערך מוסף וברור של חיי קהילה עשירים, חברותא וערבות הדדית. ההצלחה של חברי קהילת "נרקיס" עודדה והעניקה השראה לקבוצה החדשה שעושה בימים אלה את צעדיה הראשונים.

די השתעממנו בחריש. הסתובבנו ברחובות ולא ראינו אנשים מבוגרים. ראינו רק כלבים, ילדים בעגלות וזוגות צעירים

קהילת גמלאים ברחוב נרקיס צילום: אורן קלר
קהילת הגמלאים ברחוב נרקיס צילום: אורן קלר

"הסתובבנו ברחובות ולא ראינו אנשים מבוגרים"

גילה ורפאל פניגשטיין (בני 68, 69 בהתאמה) הם הזוג הראשון שיעבור להתגורר בבניין ברחוב כלנית בעוד חודש. בני הזוג עברו לחריש לפני שנתיים בעקבות בתם.

רפאל, פנסיונר שעסק בעברו בשוק ההון ואימון עסקי, מודה שרעיון הקמת הקהילה לאנשים בני גילם מלהיב אותו. "די השתעממנו בחריש", הוא מספר בגילוי לב. "הסתובבנו ברחובות ולא ראינו אנשים מבוגרים. ראינו רק כלבים, ילדים בעגלות וזוגות צעירים".

כעת מגויסים השניים לרעיון של הקמת קהילה תומכת לבני הגיל השלישי. הקהילה שמתגבשת מתכננת לבנות לעצמה חיים שייטיבו עם בני הגיל השלישי.

רפאל פניגשטיין
גילה ורפאל פניגשטיין: "עם כל הכבוד לילדים ולנכדים, יש לנו חיים משלנו"

"זה מאוד מעניין אותנו. אנחנו לא רוצים לחיות לבד ועם כל הכבוד לילדים ולנכדים, יש לנו חיים משלנו עם תחומי ענין ופעילויות שמתאימות לנו", מסביר רפאל.

בפוסט שפרסם רפאל הוא קורא לבני הגיל השלישי להצטרף ליוזמה החדשה: "שלום לכולם! במהלך יולי, אוגוסט 2020,  13 חברים וחברות עברו לגור ב- 12  דירות שכורות ברחוב נרקיס בחריש. צעד אחרי צעד הם מגששים את דרכם בין קהילתיות ופרטיות, אוכלים יחד בערב שבת, מתנסים בעזרה הדדית ואת הקפה של הבוקר כבר לא חייבים לשתות לבד! הם מתחילים חיים חדשים וקהילתיים – מתכון להארכת עת התבונה ודחיית הזקנה. גם אנחנו רוצים!".

"ערבות הדדית, עזרה וחברות טובה"

תשע דירות בבניין ברחוב כלנית בשכונת הפרחים שוריינו לחברי הקהילה החדשה, ארבע מתוכן כבר נתפסו. הדירות מושכרות לחברי הקהילה בשכירות ארוכת טווח ובמחיר קבוע למספר שנים.

מי שמקדמת את הרעיון ומגייסת את חברי הקהילה החדשה היא פולה זמיר (64). היא מתגוררת בגפה בדירה ברחוב שוהם ועובדת כמדריכת הורים במחלקת הרווחה של עיריית חריש.

פולה קהילת גמלאים
פולה זמיר: "אוהבת את חריש"

"לפני שנה וחצי עברתי לחריש מהערבה. הגעתי הנה עבור בנותי שמתגוררות בחריש, כרכור ונתניה", היא מספרת. "אני מרוצה מהמקום, אוהבת את חריש. יש לי הרבה חברות שהכרתי בעיר, חלקן בגילי, אחרות צעירות יותר, אני מאוד נהנית בחריש והאמת, לא האמנתי שכך זה יקרה".

פולה היתה אמורה לקחת חלק בקהילת הגמלאים הראשונה ברחוב נרקיס אולם ויתרה על המעבר בשל קשיי נגישות: "הייתי אמורה להצטרף אליהם אבל בגלל ששכונת הפרחים לא היתה מחוברת לתחב"צ לא יכולתי לעשות זאת. אני משתמשת בתחבורה ציבורית במסגרת העבודה שלי", היא מסבירה.

חיבור שכונת הפרחים לתחבורה ציבורית הסיר את המכשול והיא פועלת כעת לקדם את הקמת הקהילה השנייה במלוא המרץ. "יש מתעניינים רבים בקהילה. אני מקווה שתהיה לנו בקרוב פגישה ממשית כי בזום קשה להניע תהליכים וליצור הכרויות", היא משתפת ומוסיפה: "הציפיה האישית שלי היא שקודם כל תהיה חבורה של אנשים בגילאים שלנו שייצרו מסגרת פעולה משותפת ויחיו תחת העיקרון של ערבות הדדית, עזרה וחברות טובה. זה בגדול".

"בית ספר למערכות יחסים"

חיה ליסקובסקי (71) שעברה להתגורר בקיץ האחרון בקהילת הגמלאים בנרקיס מעודדת את היוזמה הצעירה להקמת קהילה נוספת ופוסקת חד משמעית: "זה אחד הצעדים הכי חכמים שעשיתי בחיים שלי".

"אנו מתחילים את ימי ראשון בשבוע בישיבה משותפת על כוס קפה, יש לנו שעה קצובה וכל אחד מגיע עם הקפה שלו ועם רעיונות שהוא רוצה לקדם כמו בתי קפה לבני שישים פלוס או תמיכה בחיילים. בימי שישי יש לנו ארוחות משותפות ובסגר קיימנו את הפגישות שלנו במגרש החניה".

חיה ליסקובסקי: צילום: אורן קלר
חיה ליסקובסקי: "זה אחד הצעדים הכי חכמים שעשיתי בחיים שלי" צילום: אורן קלר

לדבריה, חברי הקהילה המתגבשת החדשה יצאו נשכרים מהמהלך שהם יוזמים: "הם הולכים לעשות משהו ממש טוב עבור עצמם. צריך הרבה תשומת לב והקשבה, כי הקהילה היא בית ספר למערכות יחסים אבל עם רווח אישי עצום". היא מוסיפה ומציינת כי הערבות ההדדית בקרב חברי הקהילה בהחלט באה לידי ביטוי  ביומיום שלהם: "כשמישהו חולה – תמיד יבדקו אם הוא צריך קניות, אוכל מבושל או כוס תה. אם יש צורך בהסעות לטיפולים, תמיד יש מישהו שמוכן להסיע. יש לנו קבוצת בוקר כדי לוודא שכולנו בטוב, אנחנו צופים יחד בסרטים, משחקים רמיקוב ומבלים בספונטניות ביחד. זו חוויה מעצימה לחיים".

לקריאה נוספת: "עיר טובה היא עיר הטרוגנית"

הרשמה לעדכונים - חריש 24

עוברים לדירה חדשה בחריש!


בצוותא - השכונה השיתופית בחריש
MORE חריש בשכונת הפרחים
סביוני חריש - אפריקה ישראל
אשדר חריש
דמרי בחריש 3
TOPIA חריש
דונה בחריש
נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שחייב להתפרסם בחריש 24?  כתבו לנו למייל האדום! 
תגיות שכונת הפרחיםרחוב נרקיסקהילת גמלאיםרחוב כלנית
תגובות לכתבה
לכתבה הקודמת

"שיקסע" בגיל תשע: טיילה עם הכלב וספגה קריאות פוגעניות

לכתבה הבאה

פעם שלישית סגר: מורי בית הספר חילקו גלידה לתלמידים

דרושים סוכני נדל"ן לרימקס חריש
עורך דין לפידות חריש

עוד כתבות

מיזם מתנות לאביונים: אלפי שקלים כבר נאספו

מיזם מתנות לאביונים: אלפי שקלים כבר נאספו

| אבשלום סלוק
24/02/2021
0
14 קהילות שילבו ידיים במטרה אחת משותפת: איסוף כספים ותרומתם למשפחות נזקקות בחריש. 35 אלף שקלים נאספו אך היעד טרם...

זמן קריאה 2 דקות

הספרייה הקהילתית החדשה בחריש (1) (1)

ספרים, רבותי, ספרים: נחנכה הספרייה הראשונה בחריש

| מערכת האתר
14/02/2021
0
הספרייה הראשונה בחריש תחל לפעול במרכז התרבות והפנאי ברחוב שוהם. לרשות המנויים עומדים כ-7,000 ספרים ועוד אלפי ספרים דיגיטליים, וקטלוג...

זמן קריאה 1 דקה

קורונה יום המשפחה

מאחורי הסטטיסטיקה: כשכל המשפחה חולה בקורונה

| רינה פטילון
11/02/2021
0
משפחת אשכנזי חלתה בקורונה ובנם הצעיר נאלץ להסתדר לבד במשך כמה ימים. רחל קוזחי גילתה שהיא וארבעת ילדיה, הצעיר בהם...

זמן קריאה 4 דקות

עציון מואסי

ככה יעשה לאיש שיעז להתבדח על חריש

| לידור שקד
04/02/2021
0
עציון מוסאי לא תיאר לעצמו שבדיחה אחת על חריש תביא לו כל כך הרבה תגובות ביניהן, תגובה ישירה מראש העיר...

זמן קריאה 2 דקות

לכתבה הבאה
אוטו גלידה רונה רמון

פעם שלישית סגר: מורי בית הספר חילקו גלידה לתלמידים

תגובות

U נכסים תיווך חריש
עורך דין לפידות חריש

אירועים בחריש

פורים בחריש: קריאת מגילה לנשים

קריאת מגילה לנשים
| מערכת האתר
12/02/2021
0
Share33Tweet21SendSend

הצעותעבודה

דרוש מנהל פרסום ומדיה לרימקס חריש

דרוש/ה מנהל/ת פרסום ומדיה למשרד רי/מקס חריש

10/01/2021
דרושה מעצבת גרפית לרימקס חריש

דרוש/ה מעצב/ת גרפי/ת למשרד רי/מקס חריש

10/01/2021

קישוריםשימושיים

לוח דירות חריש
פרויקטים קבלניים בחריש
חנויות למכירה ולהשכרה
קבוצת הפייסבוק קהילת חריש
מקצוענים לדירה בחריש
המייל האדום
צור קשר
הרשמה לעדכונים

© 2020 כל הזכויות שמורות לחריש 24 | יצירת קשר | חריש 24 בפייסבוק | נדל״ן לוח דירות | פרויקטים קבלניים | מדיניות פרטיות

No Result
הצג את כל התוצאות
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
  • הרשמה לעדכונים
  • לוח דירות חריש
  • המייל האדום

© 2020 כל הזכויות שמורות לחריש 24 | יצירת קשר | חריש 24 בפייסבוק | נדל״ן לוח דירות | פרויקטים קבלניים | מדיניות פרטיות

המייל האדום

נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24?



    או

    עורך דין לפידות חריש
    דרושים סוכני נדל"ן לרימקס חריש