מהי רמת הביטחון האישי הקיימת בחריש? מהן התלונות הנפוצות ביותר עימן מתמודדים שוטרי נקודת חריש ומה ניתן לעשות עם תרבות הנהיגה בעיר? רפ"'ק באסם חסון, מפקד נקודת משטרת חריש, משיב לשאלות ומסכם שנה לפעילות המשטרה בעיר
בשבוע שעבר, ידיעה על מעצרו של תושב חריש החשוד באחזקה בלתי חוקית של חוחית, ציפור מוגנת, שעשעה את תושבי חריש. תגובות כמו "אין למשטרה במה להתעסק?" או "הפשע בחריש ממש מחריד", נכתבו למכביר, אולם עבור שוטרי נקודת משטרת חריש, הפועלים כבר שנה בעיר, עבירה על החוק, כל עבירה שהיא, דורשת אכיפה. מהם אם כן הנושאים שמעסיקים באופן שוטף את נקודת משטרת חריש שחוגגת החודש שנה לפעילות בעיר?
"התלונות של תושבי חריש עוסקות בעיקר בנושאים של איכות חיים, כמות רעש, בעיה של תפיסת חניות, חסימת כלי רכב. נושא אחר נוסף הוא איתור אנשים חשודים בעיקר באתרי בנייה בעיר", מפרט רפ"ק באסם חסון (44) מפקד נקודת חריש. חסון הוא בעל וותק של 20 שנה בשירות המשטרה והוא מפקד על 11 סיירים, שני שוטרים קהילתיים ושני חוקרים, הפועלים בנקודת המשטרה בעיר, ברחוב אורן.
כיצד אתם נערכים לצמיחה הצפויה של כמות התושבים בעיר?
"תחנת האם שלנו היא עירון ואת הגיבוי עבור הצמיחה הצפויה מבחינת כח אדם נדרש, אנו מקבלים מהם. זה בא לידי ביטוי כבר כיום בבילוש נוער שמסתובב בפארקים, בילוש שמבצע חיפושים בעיר וצוות יס"מ מהרמה המרחבית לחיזוק תחושת הביטחון של התושבים. כולם מודעים לגידול הצפוי ואנו נמצאים עם יד על הדופק הן מבחינת כמות אירועי הפשיעה והן מבחינת תיקי החקירה שנפתחים".
האם אתה יכול לומר מהי רמת הביטחון האישית לה זוכים תושבי חריש בהשוואה לערים אחרות?
"בחריש מתקיימות עבירות מכל המינים, אך אין תופעה ייחודית, אין פשיעה כמו עבירות רכוש או מגמה בולטת אחרת".
מה היה הקושי המרכזי שלך בשנה הראשונה לפעילותה של נקודת משטרת חריש?
"אני לא מציין זאת כקושי אלא כחוויה לחיים. נפלה בחלקי הזכות להקים תשתית משטרתית, מערכת אכיפה, זה אתגר בפני עצמו. מה שאני בונה כעת בשיתוף עם כוחות צה"ל, שב"כ, מג"ב, כוחות חירום ומחלקת הביטחון של העירייה ילווה את העיר גם בעתיד".
אחת הביקורות על תפקודה של המשטרה בשנה החולפת היתה באירוע זריקת האבנים של נערי קראג'ה. ספר לנו על הנושא מזווית הראייה של המשטרה
"זה היה אירוע חולף, הוא מאחורינו. זה היה אירוע מינורי שלא ניתן להסיק ממנו על שסע בין יהודים לערבים. יחד עם זאת, לקחנו את הנושא ברצינות, מפקד תחנת עירון כינס הערכת מצב מיוחדת לנושא, בוצעה הערכת מצב גם עם ראש העיר ומנהלי אגפים שונים בעיר ובנוסף לענין האכיפתי -משטרתי קידמנו פרויקט שמוביל שחר עזרא, השוטר הקהילתי יחד עם אור גולני, ממחלקת הנוער של הרשות, במסגרתו הוקצה מדריך נוער דובר ערבית לנערי קראג'ה, שהחל את עבודתו ממש לפני ימים אחדים. המטרה היא להעסיק אותם בפעילויות ספורט כמו כדורגל, במקום לשבת על הגדר מבלי להרגיש שייכות לסביבה".
מה לגבי האירוע בו עצרת הורים שהביעו מחאה בנושא החינוך מלצעוד לביתו של ראש העיר, יצחק קשת?
"המארגנים הגישו בקשה לכינוס של מספר תושבים שרוצים לבחון את נושא החינוך. למשטרה לא היו תנאים לכינוס זה, אולם אחרי הכינוס הם החלו לצעוד עם שלטים ודיבורית לכיוון ביתו של ראש העיר, זה מהלך שנעשה ללא אישור ולכן עצרתי אותם. מי שפנה אלי לא ביקש זאת. אם הם היו מבקשים מראש היינו מאפשרים את קיום התהלוכה בליווי משטרתי".
ישנן הרבה תלונות ברשת על נהיגה פרועה ומסכנת חיים בחריש. מהי העמדה שלך?
"טיפול בבעיות תנועה הוא חלק מהטיפול השגרתי הקהילתי. לשוטר שרואה עבירת תנועה יש שיקול דעת אם לתת דו"ח או לא. בסך הכל אנחנו לא רואים בחריש תופעה של מרוצי מכוניות ברחובות העיר, אבל אנחנו בהחלט מתייחסים לנושא אם בצורת הסברה ואם בצורת קנסות".
מילים לסיכום?
"אני שמח שיש לנו קבוצת שוטרים מקצועית שאכפת לה מחריש. חלקם גרים בעיר וחלקם ביישובי הסביבה וכולם פועלים לטובת העיר".
נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24? כתבו לנו למייל האדום!