חריש 24
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
המייל האדום
No Result
הצג את כל התוצאות
חריש 24
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
המייל האדום
No Result
הצג את כל התוצאות
חריש 24
No Result
הצג את כל התוצאות

אזרחי נגד זרקא: העימות הגיע לבית המשפט

| לידור שקד
10/10/2021
0
יוסי אזרחי ובני הזוג זרקא נפגשו בבית המשפט
לוח דירות חריש
לוח דירות חריש

העימות המצולם בין תומכי הליכוד בני הזוג זרקא וראש מטה ימינה בחריש יוסי אזרחי שהתרחש בסוכות, עורר הדים ארציים וגרר הודעות גינוי רבות. בשבוע שעבר שופטת בימ"ש השלום האריכה את תוקף צו ההרחקה ומניעת הטרדה לבני הזוג זרקא: "הטרידו את המבקש ואת בני משפחתו" ודחתה את הטענה כי ידה של זרקא נשברה במהלך העימות: "לא מצאתי במסמכים הרפואיים שהוגשו, בסיס לכך שידה נשברה"

ביום רביעי האחרון, ה-6 באוקטובר התקיים בבית המשפט השלום בחדרה דיון בו השתתפו יוסי אזרחי ראש מטה ימינה בחריש ופעילי הליכוד, בני הזוג איציק וחני זרקא. אזרחי, באמצעות עורך דינו גונן בן יצחק, פנה לבית המשפט בבקשה למתן צו למניעת הטרדה מאיימת מצידם של בני הזוג זרקא כלפיו, במעמד צד אחד.

כזכור, ב- 25 לספטמבר הפגינו תומכי ליכוד נגד ח"כ עידית סילמן, יו"ר הקואליציה, שהתארחה בחריש ועימות אלים נרשם בינם לבין יוסי אזרחי, ראש מטה ימינה בעיר. המפגינים נכנסו לרחבת הבניין בה נערך המפגש, צעקו, גידפו והפרו את הסדר במקום.

יוסי אזרחי חני זרקא עידית סילמן
צילומים מתוך סרטוני הווידאו שפורסמו ברשתות החברתיות

בסרטון שהתפרסם ברשתות החברתיות ועורר הדים רבים, נראה יוסי אזרחי הודף את אחת המפגינות, חני זרקא, בכוח ומונע ממנה להתקרב לסוכה בה ישבה ח"כ סילמן. בעקבות האירוע, הגישה זרקא תלונה כנגד אזרחי על תקיפה אלימה. אזרחי נחקר בתחנת המשטרה ושוחרר בתנאים. בהמשך טען אזרחי לפרובוקציה מכוונת ופרסום סרטון מגמתי המציג תמונה חלקית בלבד מהאירוע.

אזרחי: "אירוע מסוכן"

שלושה ימים מאוחר יותר, הוציא בית המשפט, לדרישת אזרחי, צו האוסר על המשיבים להטריד את אזרחי ובני משפחתו, לאיים עליו בכל דרך שהיא, ואסר עליהם להימצא במרחק של 200 מטרים מביתו של אזרחי .

זרקא אזרחי הפגנה
ההפגנה מול ביתו של אזרחי

החלטת בית המשפט לא מנעה מפעילי ליכוד, מספר ימים מאוחר יותר, להגיע לחריש להפגין מול ביתו של אזרחי. איציק זרקא, פעיל ליכוד ובעלה של המפגינה חני זרקא, ארגן את ההפגנה אך הורחק מהמקום. חבריו עמדו במשך שעות ארוכות והפנו, באמצעות מערכת הגברה, קריאות בוטות כנגד אזרחי כדוגמת: "עבריין, סמרטוט, נרדוף אותך עד שתכנס לכלא".

בדיון בבית המשפט השלום בחדרה, טען אזרחי למסכת איומים שנמשכה עשרה ימים וכללה לדבריו איומים על חייו, קבלת מאות שיחות טלפון ממקור חסוי בהן מוזכר שמה של אשתו ומקום עבודתה. "מעבר לנקודה הזאת, יש אירוע שלם שאני חווה אותו ברמה האישית כמסוכן", טען אזרחי בפני השופטת.

בעדותו בבית המשפט כינה איציק זרקא את אזרחי: 'שקרן', 'עבריין' ו'אבא אלים' וחזר וטען כי האחרון שבר לאשתו חני את ידה, השבית את ביתו ועל כן, עליו "להיות מאחורי סורג ובריח" .

המסמכים הרפואיים לא מצביעים על שבר

טענות הזוג זרקא בדבר השבר שנגרם לחני כתוצאה מדחיפתה על ידי אזרחי, לא נתמכו במסמכים הרפואיים שהציגו בני הזוג. "לא מצאתי במסמכים הרפואיים שהוגשו מטעמה בסיס לכך שידה אכן נשברה ו/או שהיא נקעה את רגלה, אלא לכל היותר "חשד לשבר ללא תזוזה" שבעקבותיו גובסה ידה למשך שבועיים, ומאז היא ממשיכה לחבוש אותה בעצמה על אף שלא הונחתה לעשות כן", ציינה השופטת רקפת סגל מוהר.

בסיכום הדיון החליטה השופטת סגל מוהר, על הארכת הצו הקיים לתקופה של שלושה חודשים: "מסקנתי היא כי המשיבים הטרידו את המבקש ואת בני משפחתו וכי הם עלולים להמשיך ולהטרידם באופן מאיים", ציינה סגל מוהר.

איומים על אשתו של אזרחי

השופטת החליטה להאריך את תוקף הצו שנפסק שבוע מוקדם יותר האוסר על איציק וחני זרקא, או מי מהם להטריד את אזרחי ובני משפחתו בכל צורה, להימנע מלעקוב אחריהם ומלהתקרב אל אזרחי או מי מבני ביתו, או לאיים בכל צורה שהיא על שלוות חייהם, פרטיותם וגופם וכן ולאסור על הימצאותם במרחק שיפחת מ-200 מטרים מביתם עד לתאריך 29 בדצמבר. עוד נקבע כי בני הזוג זרקא יחויבו בהוצאות המשפט בסך 1500 שקלים.

תמיכה וחיזוקים מתושבי חריש

"קיבלנו תמיכה וחיזוקים רבים מתושבי חריש, גם מכאלו שלא בהכרח מסכימים איתי", ציין הבוקר אזרחי והוסיף כי לתחושתו, הוא מקבל גיבוי מלא ממפלגת ימינה, זאת בניגוד לתגובה שפרסמה המפלגה לאחר האירוע ובה גינו אלימות מכל סוג, ולא גיבו לכאורה את התנהגותו של ראש המטה המקומי.

יוסי אזרחי נפתלי בנט
אזרחי מארח את נפתלי בנט בביקורו בחריש

אזרחי גם חוזר ומדגיש כי הוא נגד אלימות ומודה כי צריך היה להתנהל אחרת: "בדיעבד הייתי צריך לבקש מח"כ סילמן להתעכב מלהגיע למקום עד אשר יגיעו שוטרים למקום. לא הייתי צריך להגיע למצב שבו אני עומד מול המפגינים פנים אל פנים. אין מקום לאלימות. יכולתי לפעול אחרת ולמדתי מכך לבאות".

לקריאה נוספת: בנימין נתניהו על פעילת הליכוד שהותקפה בחריש: "הוכתה בצורה אלימה ונפשעת"


נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24?  כתבו לנו למייל האדום! 

תגיות יוסי אזרחיימינהחני זרקאח"כ עידית סילמן
תגובות לכתבה
לכתבה הקודמת

מגמה חיובית: ירידה בתחלואה בחריש

לכתבה הבאה

מערכת החינוך בחריש: ההשקעה בתלמיד נמוכה מהממוצע הארצי

לוח דירות חריש

עוד כתבות

2020: אבני דרך בהתפתחות העיר חריש

2020: אבני דרך בהתפתחות העיר חריש

| מערכת האתר
02/06/2022
0
מרץ 2020: נחתמו טופסי 4 ראשונים לפרויקט "מחיר למשתכן" בשכונת מעו"ף מסירת הדירות לדיירים הראשונים של "דונה" במסגרת פרויקט 'מחיר...

זמן קריאה 13 דקות

עדכון חדשות חריש 24

במסגרת תרגיל צה"ל: הדי פיצוצים עשויים להישמע באזורים הדרומיים של חריש

| מערכת האתר
30/05/2022
0
עיריית חריש ודובר צה"ל הודיעו כי מחר (שלישי) יתקיים תרגיל צה"ל באזור ויתכן שיישמעו בשעות הבוקר, הדי פיצוצים באזורים הדרומיים...

זמן קריאה 1 דקה

עדכון חדשות חריש 24

תושבת חריש חשודה בגניבת למעלה מעשרה כלי רכב

| מערכת האתר
29/05/2022
0
בת 24 מחריש ובן 30 מאום אל פאחם חשודים בשיתוף פעולה ובגניבת מעל 10 כלי רכב באזור השרון חוקרי תחנת...

זמן קריאה 1 דקה

כתב אישום נגד שוהה בלתי חוקי שזוהה בחריש ונעצר לאחר מרדף משטרתי

כתב אישום נגד שוהה בלתי חוקי שזוהה בחריש ונעצר לאחר מרדף משטרתי

| לידור שקד
29/05/2022
0
המשטרה הגישה כתב אישום נגד שוהה בלתי חוקי מג'נין, שנעצר בתום מרדף משטרתי בחריש. הנהג נעצר רק לאחר ששוטר במחסום...

זמן קריאה 1 דקה

לכתבה הבאה
כיתה תלמידים בית ספר של החופש הגדול צילום דוברות משרד החינוך

מערכת החינוך בחריש: ההשקעה בתלמיד נמוכה מהממוצע הארצי

תגובות

אירועים בחריש

אין כתבות

הצעותעבודה

אין כתבות

קישוריםשימושיים

לוח דירות חריש
פרויקטים קבלניים בחריש
חנויות למכירה ולהשכרה
קבוצת הפייסבוק קהילת חריש
המייל האדום
צור קשר
הרשמה לעדכונים

© 2022 כל הזכויות שמורות לחריש 24 | יצירת קשר | חריש 24 בפייסבוק | נדל״ן לוח דירות | פרויקטים קבלניים | מדיניות פרטיות

No Result
הצג את כל התוצאות
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
  • הרשמה לעדכונים
  • לוח דירות חריש
  • המייל האדום

© 2022 כל הזכויות שמורות לחריש 24 | יצירת קשר | חריש 24 בפייסבוק | נדל״ן לוח דירות | פרויקטים קבלניים | מדיניות פרטיות

יצאנו להפסקה זמנית!

מה בינתיים? בדף הבית תמצאו את ״בחירת העורכת״
הכתבות המומלצות ביותר לפי שנים.

ו… אנחנו ממשיכים לסקר את התפתחות העיר באתר ״חריש סיטי״
בואו גם לשם!

אוהבים, מערכת ״חריש 24״ ו״חריש סיטי״

המייל האדום

נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24?



    או