חריש 24
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
המייל האדום
No Result
הצג את כל התוצאות
חריש 24
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
המייל האדום
No Result
הצג את כל התוצאות
חריש 24
No Result
הצג את כל התוצאות

אושר תקציב חריש לשנת 2020: כ-191 מיליון שקלים

| מערכת האתר
27/01/2020
0
פה אחד תקציב 2020
חברי המליאה מצביעים על אישור תקציב 2020
מכבי בחריש - מכבי שירותי בריאות
עו״ד אוהד לפידות
משכנתאות מזרחי טפחות חריש
משכנתאות מזרחי טפחות חריש
מכבי בחריש - מכבי שירותי בריאות
עו״ד אוהד לפידות

מועצת חריש אישרה הערב פה אחד את תקציב העירייה לשנת 2020. התקציב משקף גידול של כ-50% לעומת השנה החולפת. ההשקעה הגדולה ביותר היא בתחום החינוך, כ-78 מיליון שקלים. ראש העיר: "התקציב מייצג נאמנה את ערכי היסוד שלנו"

הערב התקיימה ישיבה שלא מן המניין בה אישרו חברי מליאת המועצה את תקציב 2020. הישיבה התנהלה ללא הפרעות או מחאות מצד תושבים שהשתתפו בישיבה והביעו בימים האחרונים התנגדויות להצעת התקציב. עיון בתקציב מגלה כי הן בהכנסות והן בהוצאות העירייה חל גידול של כ-50%, בעיקר בשל הצמיחה המהירה של העיר הצפויה להימשך גם השנה.

ההכנסות העצמיות של המועצה מהוות קצת יותר משליש בלבד מסך ההכנסות. שאר ההכנסות מסתמכות על תקבולי משרדי ממשלה וכיסוי גרעון ממשלתי. ואכן, גם הגרעון של חריש צומח. בשנת 2019 הסתכם הגרעון בכ-17 מיליון שקלים ובשנת 2020 הגרעון השנתי הצפוי עומד על כ-25 מיליון שקלים. נתונים אלה מדגישים את הצורך הדחוף של העיר חריש בפיתוח מקורות הכנסה עצמאיים. יצחק קשת, ראש העיר ציין בישיבה כי חלק הארי בתקציב 2020 מסתמך על החלטת הממשלה הקודמת. "על אף העובדה שאין החלטת ממשלה חדשה, פעלה המועצה בחתירה מקסימלית להבאת תקציבים וקולות קוראים. יתרות התקציבים הללו נמצאות בידינו לשימוש גם בשנת 2020. כמובן שנמשיך לעמול על השגת החלטת ממשלה חדשה".

ישיבת תקציב 2020
ישיבה שלא מן המנין לאישור תקציב 2020

השקעה גדולה בחינוך

עיקר ההשקעה והוצאות התקציב הרגיל לשנה הקרובה יהיו בתחום החינוך בעיר, בסך כ-78 מיליון שקלים, אשר מהווים את ההוצאה הגדולה ביותר מכלל התקציב העירוני.

מדובר בגידול של כ-23 מיליון שקלים משנת 2019, שבה תקציב החינוך היה כ-55 מיליון שקלים (אם כי נוצלו ממנו בפועל רק כ-48 מיליון שקלים). סכום זה נדרש גם להרחבת מערכת החינוך בשנה הקרובה הכוללת הקמת 20 גני ילדים חדשים ושלושה בתי ספר יסודיים חדשים.

עוד בתקציב החינוך 16 מיליון שקלים לצהרונים העירוניים בגני הילדים ובבתי הספר היסודיים – המהווים גידול של 65% משנת 2019 אז הושקעו בתכנית ניצנים כ-10 מיליון שקלים בלבד. בתחום הסייעות האישיות והרפואיות חל גידול של 148% לעומת שנת 2019: העירייה תשקיע בתחום זה השנה כ-1.5 מיליון שקל לעומת 600 אלף שקלים בשנה שעברה.

הליברלים תקציב 2020
נציגי הליברלים דנים בתקציב 2020

 גידול משמעותי בהוצאות שכר עובדי המועצה

על פי תקציב 2020 מספר המשרות של עובדי המועצה (תקנים) צפוי לגדול מ- 235 ב-2019, ל-320 משרות ב- 2020. גידול של 36%. רוב הגידול נובע ממשרות בתחום החינוך. בהתאם, גם שכר עובדי המועצה עולה בתקציב 2020 ומשקף גידול של 34% לעומת השנה החולפת. כלל הוצאות שכר העובדים מהווה כ-30% מסך הוצאות המועצה.

יחד עם זאת, הגידול הגבוה ביותר באחוזים בכמות המשרות הוא בתחום הדת – גידול של כ-350%. משני עובדים ב-2019 לשבעה עובדים ב-2020. זאת על אף העובדה שבסעיף ההכנסות העצמיות מתחום זה לא צפוי גידול כמעט בכלל.

בתחום הביטחון תתווסף משרה אחת בלבד לשלוש הקיימות בשנה החולפת, זאת על אף הגידול הצפוי של אוכלוסיית העיר ואירועי בטחון שונים שנרשמו בעיר בשנה החולפת. גם ההוצאה על שכר עובדי רווחה צפויה לגדול ב-2020 בכ-20% ביחס ל-2019.

על פי נתוני תקציב 2020 סעיף שכר ראש המועצה תוקצב ב-856 אלף שקלים. ב-2019 התקציב עמד על 715 אלף שקלים ובפועל ההוצאה היתה 1.05 מיליון שקלים.

יצחק קשת בישיבת תקציב 2020
יצחק קשת בישיבת תקציב 2020

גידול של 27% בתחום התרבות והספורט

פעילות אירועי ספורט וחוגים מתוקצבת השנה בכ-3.6 מיליון שקלים השנה לעומת כ-2 מיליון שקלים בשנת 2019. תקציב תחום הנוער (פעילויות נוער בחופשים, טיולים וסיורים לבני נוער ועוד) גדל גם הוא  בשנת 2020 בכ-65% והוא מסתכם ב כ-2.2 מיליון שקלים.

תקציב העירייה בתחומי התרבות והספורט מסתכם בכ-9.5 מיליון שקל בשנת 2020, גידול של 27% לעומת שנת 2019. השקעה זו כוללת בין היתר את הרחבת החוגים והפעילויות בהתאם לגודל האוכלוסייה ולצרכים בשטח, פתיחת ספרייה קהילתית, פתיחת אולפן תעסוקתי, הקמת יחידה לנוער בסיכון ועוד.

יש לציין עם זאת, כי לא מתוכנן גידול כלל בתקציב המופנה לפעולות ואירועי תרבות בעיר ביחס לשנת 2019, זאת למרות הגידול הצפוי במספר התושבים. עוד עולה, כי מתוך סך ההוצאה על פעולות תרבות, גם ב- 2019 וגם ב-2020, כ-25% מהתקציב מיועד לפעולות תרבות יהודית ותורנית.

גידול של 90% בהשקעה בפינוי אשפה

בתחומי התפעול והלוגיסטיקה תשקיע העירייה בשנת 2020 כ-21 מיליון שקלים, גידול של 42% לעומת ההשקעה בשנת 2019 שעמדה על כ-15 מיליון שקלים. כך, למשל, בפינוי אשפה ופסולת תשקיע העירייה השנה כ-5.2 מיליון שקלים, גידול של 90% מהשנה הקודמת. עוד במסגרת השקעות העירייה בתחומים אלה בשנת 2020: תפעול ואחזקת שמונה פארקים ושטחים ציבוריים חדשים בנוסף לפארקים הקיימים ובהם פארק מנגלים, גינת כלבים, מגרש קט רגל מקצועי, חווה קהילתית וכיכרות; שיפוץ מסתורי האשפה והוספת פינות מחזור במרקם הוותיק של שכונת גמלא, הקמת חווה מטאורולוגית לחיסכון במים ועוד.

הבית היהודי ישיבת תקציב 2020
נציגי הבית היהודי בישיבת אישור תקציב 2020

בין קנסות לגבייה

אי אפשר שלא להתייחס לעובדה כי הכנסות העירייה מרישוי עסקים (רשיונות וכנסים) עמדו בסוף שנת 2019 על 3% בלבד מהצפי – הכנסה של 1,167 שקלים בלבד אל מול צפי הכנסה שנתי של 42,000 שקלים. האם הדבר נובע מגביית חסר של רישוי העסקים בעיר? טרם התקבלה תגובת המועצה בנושא. מנגד, הכנסות העירייה מקנסות היו מעל המצופה – הצפי בשנת 2019 עמד על 100 אלף שקלים בלבד אולם בפועל ההכנסה היתה 250 אלף שקלים, 150% יותר מן הצפוי.

יצחק קשת, ראש העיר ציין בישיבה כי "התקציב מייצג נאמנה את ערכי היסוד שלנו". עוד הוסיף קשת: "הכנת תקציב בחריש אינה דבר פשוט כלל וכלל. בשונה מערים אחרות אנו נדרשים לצפות מראש את התקדמות אכלוס העיר, את כמות התלמידים הצפויה בכל שכבת גיל, את מוסדות החינוך שיש להקים ואת גיוס הצוותים, וזאת כדי להיות ערוכים ומוכנים לקליטתם המיטבית".

סייע בהכנת הכתבה: נמרוד שגיב


נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שחייב להתפרסם בחריש 24?  כתבו לנו למייל האדום!  
תגיות יצחק קשתתקציב 2020נמרוד שגיב
תגובות לכתבה
לכתבה הקודמת

בצל סערת הצהרונים: ההרשמה למוסדות החינוך לשנת תשפ"א יוצאת לדרך

לכתבה הבאה

'בוחרים בחריש': גרסת המדבקה

מכבי בחריש - מכבי שירותי בריאות
עו״ד אוהד לפידות
לוח דירות חריש

עוד כתבות

שלמה פרץ חוק השבת

טלטלה במועצת העיר: סגני ראש העיר יוחאי פרג'י ושלמה פרץ הועברו מתפקידם

| לידור שקד
21/04/2021
0
סגני ראש העיר יוחאי פרג'י ושלמה פרץ, שהצביעו לפני שלושה חודשים נגד חוק השבת, איבדו היום את תוארם. ראש העיר:...

זמן קריאה 2 דקות

בנין עיריית חריש בניין עיריית חריש

מכרז לייעוץ משפטי עורר סבב נוסף במאבק בין עוה״ד לעירייה

| רינה פטילון
21/04/2021
0
מכרז לקבלת שירותים משפטיים שפרסמה עיריית חריש הפך לזירת התגוששות בין הרשות לתושב העיר. עו"ד מיכאל ליטווק הגיש בקשה דחופה...

זמן קריאה 3 דקות

רון ליפשיץ יצחק קשת נתיבי ישראל

הקלה בפקקים? פיילוט חדש מאריך את מופע הרמזור הירוק ליוצאים מחריש

| מערכת האתר
19/04/2021
0
חברת נתיבי ישראל החלה הבוקר בפיילוט במסגרתו היא האריכה את המופע הירוק ברמזור שמפנה את התנועה שמאלה מכביש 574 לכביש...

זמן קריאה 3 דקות

רחוב הגשמה

התושבים הופתעו: שם הרחוב שונה בהתאם להחלטה מלפני שנתיים

| רינה פטילון
19/04/2021
0
ועדת השמות שינתה את שמו של רחוב הגשמה בשכונת מעו"ף לרחוב השראה. שדרת האחווה בבצוותא שונתה לשדרת ההגשמה ואילו דרך...

זמן קריאה 2 דקות

לכתבה הבאה
בוחרים בחריש

'בוחרים בחריש': גרסת המדבקה

תגובות

חנויות ומשרדים בחריש להשכרה ולמכירה

אירועים בחריש

מסיבה שיתופית בבצוותא

מסיבה שיתופית בבצוותא
| מערכת האתר
20/04/2021
0
Share9Tweet6SendSend

תערוכת הקיימות הראשונה בחריש

תערוכת קיימות הגינה הקהילתית בתאנה
| מערכת האתר
11/04/2021
0
Share24Tweet15SendSend

הצעותעבודה

דרושים סוכני נדל"ן לרימקס חריש

דרושים סוכני נדל"ן – הצטרפו לצוות המוביל בחריש!

03/01/2021
איש מכירות

איש מכירות? חריש 24 מחפשים אותך

31/12/2019

קישוריםשימושיים

לוח דירות חריש
פרויקטים קבלניים בחריש
חנויות למכירה ולהשכרה
קבוצת הפייסבוק קהילת חריש
מקצוענים לדירה בחריש
המייל האדום
צור קשר
הרשמה לעדכונים
מכבי בחריש
משכנתה במזרחי טפחות

© 2020 כל הזכויות שמורות לחריש 24 | יצירת קשר | חריש 24 בפייסבוק | נדל״ן לוח דירות | פרויקטים קבלניים | מדיניות פרטיות

No Result
הצג את כל התוצאות
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
  • הרשמה לעדכונים
  • לוח דירות חריש
  • המייל האדום

© 2020 כל הזכויות שמורות לחריש 24 | יצירת קשר | חריש 24 בפייסבוק | נדל״ן לוח דירות | פרויקטים קבלניים | מדיניות פרטיות

המייל האדום

נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24?



    או

    משכנתאות מזרחי טפחות חריש
    עו״ד אוהד לפידות